Vrije basisschool Noordland krijgt 20.000 euro om meer natuur te voorzien op hun speelplaats

Vrije Basisschool Noordland gaat meer natuur voorzien op de speelplaats

ZANDVLIET – Sinds september 2020 kunnen Antwerpse scholen aanspraak maken op een subsidie voor een klimaattraject. Binnen dit traject zetten ze in op klimaatbewustzijn bij leerkrachten, ouders en leerlingen, of het klimaatrobuuster maken van hun omgeving. Twee keer per jaar kunnen scholen hun voorstellen indienen. De inschrijvingsronde van december 2022 leverde 8 goedgekeurde projecten op, die nu op coaching en in totaal 180.000 euro kunnen rekenen om hun plannen vorm te geven.

Trajecten op maat van elke school  
Een klimaatbewuste school neemt maatregelen om haar eigen CO2-impact te verkleinen en werkt bijvoorbeeld rond energie, duurzame mobiliteit, duurzame voeding en/of een gezond binnenklimaat.  
Een klimaatrobuuste school legt een natuurspeelplaats, groendak en/of geveltuin aan en werkt zo rond natuur en water.
In beide gevallen werken de scholen ook aan betrokkenheid, draagvlak en bewustwording van leerlingen, leerkrachten en hun omgeving over de thema’s.

Bij de laatste inschrijvingsronde in december 2022 dienden 10 scholen een projectvoorstel in. Bij 8 werd dat goedgekeurd. Zij krijgen nu ook coaching en een subsidie om hun plannen uit te voeren.

Vrije basisschool Noordland in Zandvliet krijgt 20.000 euro om meer natuur te voorzien op hun speelplaats, zodat de kinderen conflictvrij kunnen spelen en de fijne motoriek van de kleuters verbetert.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *