Voordracht historisch verhaal Fort Sint Martijn te Zandvliet

Zoals u al via ons tijdschrift Polderheem en in weekblad De Polder al vernomen hebt geeft de Nederlandse geschiedkundige, professor Leune, op vrijdag 21 oktober a.s. om 20 u. in het Vredehof, De Keyserhoevestraat 14, Zandvliet, een voordracht die voor allen die belang stellen in de geschiedenis van onze polderstreek interessant is.
De heer Leune bijt zich al jaren vast in het verloop van de Tachtigjarige Oorlog tussen de Spaanse troepen die onze gewesten veroverd hadden en het Hollandse leger van Oranje. De Spanjaarden hadden Zandvliet in 1620 uitgebouwd tot een vestingstadje en het nabijgelegen Fort Sint Martijn aan de Schelde opgericht als verdediging tegen de Hollanders. Tegelijkertijd hielden deze laatsten meer dan 200 jaren lang het Fort van Lillo bezet. Bij hun aftocht in 1839 namen ze al hun archieven mee om ze in hun land te bewaren voor de toekomst.
Professor Leune bestudeerde ze grondig, met als gevolg dat hij al minstens vier boeken schreef over het Lillo van toen en één over het Fort Sint Martijn. Dit boek telt 653 bladzijden en het wordt die avond verkocht het aan de prijs van 25 €.
De aanwezigen op vrijdag 21 oktober in het Vredehof te Zandvliet zijn bevoorrecht om het historisch verhaal Fort Sint Martijn uit eerste bron en persoonlijk van de auteur te vernemen. Toegang is gratis. Wij nodigen u van harte uit.
Namens het bestuur van de Koninklijke Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder,
Hugo Vermeiren.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder