Volle zaal LUX voor 13de Angelnight


KAPELLEN – Dat ’13’ geen ongeluksgetal hoeft te zijn ervoeren de ruim 200 aanwezigen vrijdagavond 17 november in zaal LUX waar KAS de Angelnight (een hommage aan de overleden Berendrechtse zangeres Angela Baekelmans) organiseerde.

Tutu Puoane

Met Tutu Puoane en haar trio werd meteen sterk van start gegaan – “geen standards of bekende nummers maar gedichten die we zelf op muziek mochten zetten”, aldus de in Pretoria geboren Tutu. De zangeres kreeg ruggensteun van een sterke ritmesectie, en nam ook de tijd om de individuele muzikanten een open doekje te gunnen.

Sam Vloemans en Cargo Mas

Na de pauze was het de beurt aan trompettist Sam Vloemans en Cargo Mas. Na een rustige aanloop met sterke jazz-invloeden werd halverwege het meer dansbare repertoire ingezet. Van Zuid-Amerikaanse ritmes tot opzwepende soulgrooves. Het duurde dan ook niet lang voor dansers de
ruimte voor het podium innamen.

Het publiek vroeg en kreeg nog een bisnummer en kon terugblikken op een geslaagde avond. De ingetogen zang van Tutu Puoane, gevolgd door het uitbundige instrumentale werk van Cargo Mas waren perfect complementair.
“Méér moet dat niet zijn,” aldus een tevreden KAS-voorzitter Erik Simons.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *