Districten ontsteken energiezuinige kerstverlichting

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO/EKEREN – De komende weken wordt in verschillende Antwerpse districten de kerstverlichting ontstoken. De districten zelf, of lokale handelaarsverenigingen, hangen die lampjes op. Ook dit jaar gaat het om energiezuinige ledverlichting of verlichting op basis van zonne-energie.

Berendrecht-Zandvliet-Lillo
In het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo zal de kerstverlichting branden op volgende locaties: districtshuis Berendrecht; Solftplaats Berendrecht; Botermarkt Zandvliet; Havenmarkt Lillo en vallende sterren in de straten van Lillo.

Ekeren
Vanaf 28 november sieren feestelijke overspanningen verschillende winkelstraten in het centrum van Ekeren. Na de uitbreiding van vorig jaar gaat het om de Kloosterstraat, Driehoekstraat, Dorpsstraat, Markt, Groot Hagelkruis en Alfons Jeurissenstraat.
Op het Kristus-Koningplein zal het er dit jaar een beetje anders uit zien. De aanpassingswerken aan het plein en de nieuwe marktindeling die ingaat na de werken, maken het mogelijk om de kerststal een centrale plaats te geven. De kerststal wordt omringd met een aantal versierde kerstbomen in verschillende formaten. De kerststal verschijnt wanneer de Sint weer naar Spanje is vertrokken en blijft staan tot net na Driekoningen.

Nieuw dit jaar is de eindejaarsverlichting die de contouren van het poortgebouw van kasteel Veltwijck accentueert.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *