Volksfeest op Dorpsdag te Stabroek

dorpsdag
Op zondag 29 september wordt in Stabroek opnieuw de Dorpsdag ingericht. Een waar volksfeest voor iedereen.  De verscheidenheid aan kraampjes, standjes en optredens lokt massaal volk naar de Stabroekse Dorpsstraat.
De dorpsdag is dankzij de inspanningen van Stay Events, de lokale middenstand en de steun van het gemeentebestuur, uitgegroeid tot een vaste waarde in het dorpsgebeuren. Het is een echt dorpsfeest geworden met een zeer gevarieerd aanbod en een gezellige sfeer. Het comité dat op vrijwillige basis alles in goede banen tracht te leiden laat dan ook niets aan het toeval over, het programma zal u hiervan overtuigen.
Markt :
“Het Jazzke” opent de markt met een muzikale rondgang; handelaars uit de gemeente en van heinde en verre bieden een zeer gevarieerd aanbod; een rommel- en brocantiekmarkt; verenigingen met demonstraties, spectaculair turnen, info over hun werking en ludieke stands; oude ambachten;
eten en drinken zoals de traditie het vereist; een smid maakt het ijzer ambachtelijk heet en smeedt het dan ook; kermisattracties; om 13 uur verkoop van gevonden fietsen aan het gemeentelijk administratief centrum aan de Dorpsstraat 45; iedereen die met de fiets komt kan zijn stalen ros door de politiediensten laten graveren aan het gemeentehuis; in het kader van “De dag van het kind” zorgt de jeugddienst voor kinderanimatie met een schminkstand, springkastelen voor klein en groot en een verrassingsattractie; een goochelaar en een ballonartiest;
workshops djembe; ludieke fanfare Moed en Volharding zal met plezier een erreke spelen op het traject; barbier Louis knipt en scheert u vanaf 13.00 uur op kosten van Stay Events; static show van brandweerwagens met diverse demo’s.
Muziek :
Tevens wordt er op verscheidene podia muziek gemaakt. Aan de Wereldwinkel kan je deelnemen aan de workshops “djembe”. Zo hebben de Mudcrushers, in de namiddag “Pink Cadillac” te gast. Aan het Zwart Schaap treedt ‘s avonds de rock-band “Purple-Maze “op.
Kom mee genieten!
Tussen 10 en 17 uur is de Dorpsstraat in Stabroek de plaats voor aangenaam vertier.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *