“LEGO” beëindigd zijn socialisatieopleiding

afscheid van Lego
PZ Brasschaat neemt afscheid van blindengeleidehond in spé.
Een jaar geleden kwam Lego in het gezin van onze medewerkster HINP F.Corstiaensen als  pup van zeven weken. Als pleeggezin hebben zij een jaar gezorgd voor de socialisatie van deze Golden Retriever, een  assistentiehond in opleiding.
Reeds die eerste week was hij aanwezig op de politiestand bij de opendeurdag van de hulpdiensten te Brasschaat. Sindsdien kwam hij regelmatig mee naar het politiecommissariaat van PZ Brasschaat, dit was echt een meerwaarde in de opleiding van de pup.
Nu loopt deze taak teneinde, de cirkel is rond. Op zondag 29 september zal hij  meegenomen worden door een delegatie van de “ Vrienden der Blinden” die op de opendeurdag van de brandweer van Brasschaat aanwezig zijn met een parcours.
Hij zal dan gedurende acht maanden “op internaat” gaan te Koksijde en zijn eigenlijke opleiding krijgen van professionals.
Na deze periode gaat zijn nieuwe baasje nog twee weken naar Koksijde  om alle instructies te krijgen en aan haar nieuwe hond te wennen en dan is Lego een volwaardige blindengeleidehond.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *