Voetbaltrainer Wesley Kenis wordt nu ook prive voetbaltrainer

Wesley Kenis is sinds augustus begonnen als privé voetbaltrainer

EKEREN – Voetbaltrainer Wesley Kenis is sinds augustus begonnen als privé voetbaltrainer. Naast trainer voor onder meer het Kapelse Noorse geeft hij nu ook training aan individuele voetbalspelers. “Zodat ze zichzelf technisch én conditioneel kunnen verbeteren”, klinkt Wesley vastberaden.

Zoals veel trainers van jeugdploegen in de amateurreeksen, begon Wesley Kenis als voetbaltrainer bij de ploeg van zijn kinderen. “Mijn oudste dochter begon op haar 11de met voetballen bij Noorse, in Kapellen”, vertelt Wesley zijn verhaal. “Ze wilden toen voor het eerst met een meisjesploeg starten in de jeugd en zo is de bal aan het rollen gegaan.”

Wesley wil voetbalspelers individueel begeleiden

Wesley bleef de trainer van zijn dochter tot hun tweede jaar bij de U16. “Toen ben ik van Noorse naar Simikos, in Schoten, overgegaan. Helaas is dat niet gelopen hoe ik wilde. Toen mijn zoon begon met voetballen bij Noorse ben ik terug naar die club gegaan en heb ik de ploeg van mijn zoon bij de U7 getraind. Na drie jaar ben ik daar opnieuw vertrokken, omdat ik vind dat je na twee à drie jaar die jeugd moet laten gaan.”
Zijn volgende stop was MOC’17 in Bergen Op Zoom in Nederland. “Het was de club zelf die vroeg ik hoofdtrainer wou worden. Mijn zoon was ook op zoek naar iets nieuw na Noorse en hij is mij gevolgd. Ik ben dan trainer geworden van zijn ploeg bij de U11.” Toch bleef Wesley nog verbonden aan Noorse. “Daar ben ik nu als assistent-trainer aan het werk bij U15.”


Privé trainer
Naast al die trainingsfuncties bij Noorse en MOC’17 is Wesley ondertussen aan de slag als privé trainer in Ekeren. “Het is zo’n passie geworden dat ik graag voetbalspelers individueel wil begeleiden”, aldus Wesley. “Er is zoveel diversiteit bij de jeugd. Je ziet vaak dat nieuwe spelers, die nog nooit gevoetbald hebben, op een veld staan met meer ervaren spelers. Dat is zo vreemd om te zien, maar ook heel lastig voor de minder ervaren spelers.”
Daarom wil Wesley voetbalspelers individueel begeleiden. “Ik ben er in augustus mee gestart en na twee maanden train ik al een dertiental spelers. Er is dus duidelijk vraag naar.” Niet alleen de spelers, maar ook de ouders zijn tevreden dat er een individuele voetbaltrainer is. “Al waarschuw ik mijn spelers wel dat het heel intensief kan zijn. In een ploegtraining heb je altijd even tijd tussen oefeningen als andere spelers bezig zijn, maar individueel is het een uur lang oefeningen doen, met af en toe een pauze.”
De voetballers van Wesley schrikken dan vooral van hun fysiek. “Het gebeurt al wel eens dat de spelers met hun gezicht tegen de muur lopen. Maar het is goed dat ze eens voor de spiegel gezet kunnen worden om het niveau te bereiken dat ze willen.” En voor Wesley is het een genot om zijn passie als trainer voort te zetten. “Het is heel plezant om de spelers te zien groeien naar een bepaald doel. En hun reacties en van hun ouders zijn voorlopig heel positief.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *