Vlaanderen Feest in het Veltwijckpark te Ekeren


Ter gelegenheid van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap transformeren we de speeltuin van park Veltwijck op 8 juli, opnieuw tot een zomerse festivalsite. Spreek af met vrienden en geniet op ons pop-up terras doorlopend van originele hapjes en drankjes, kinderanimatie, Vlaamse volksspelen, nostalgische dansplaten en onderstaande optreden.
Programma
-lezing: ‘De wereld van Paul Van Ostaijen’ om 14 uur. Rita Backx brengt de lezing ‘De wereld van Paul Van Ostaijen’ in het kasteel. Reserveer vooraf je plek via cultuurantenne.ekeren@stad.antwerpen.be.
-Tine Truwant & Trosduif om 16 uur. Tine Truwant is tekstschrijfster en frontvrouw, speelde in musicals als De zusjes Kriegel en Oliver! en schreef teksten voor Hannelore Bedert. Ze wordt vergezeld door Trosduif, een vogel met vier gezichten: Ine Kuypers, Rimbert Haché, Ilse Stroobant en Wouter Schillebeeckx. Zij brengen wat schwung in de arrangementen.
-Jelle Cleymans om 18 uur. Jelle Cleymans, alom bekend van radio- en tv, werd onlangs 30 en maakt in zijn derde soloplaat Napoleon XXIII een voorlopige balans op. Heeft het leven hem al goed bediend? Wat moet een mens in godsnaam met ‘sleur’? En waarom schrijft die dekselse Jozefi en nu niet terug? Een kluwen van vragen die hem maar één zekerheid biedt: twijfel!
-Schuppenzot om 20 uur. Een bende prettig gestoorde muzikanten of wat dacht je anders? Schuppezot brengt een mengeling van muziekgenres in het echt Antwaarps dialect. Humor en entertainment komen op de eerste plaats. Laat je op een interactieve manier meenemen naar de Schotse Highlands, de jazzclubs of hartje Antwerpen! Voor een avondje meezingplezier ben je bij Schuppezot op de juiste plek.
Vlaanderen Feest! op 8 juli van 14 tot 23 uur – gratis –  in speeltuin Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27 (lezing in het kasteel)
Een initiatief van het district Ekeren ter gelegenheid van het feest van de Vlaamse gemeenschap.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *