VK Geel Zwart 89 geeft overwinning niet uit handen

Na de zware nederlaag tegen Gooma, en de uitschakeling in de beker tegen Old Lazio Withoef, was het tijd om te proberen punten te pakken op de terreinen van Noorse, alwaar de Jongeren de tegenstander was. Dat dit een zeer belangrijke match werd was op voorhand geweten. De verliezer zou in zeer slechte papieren komen, en nog een moeilijk seizoen tegemoet gaan. En met deze gedachte in het achterhoofd, was  het eerste kwartier niet echt de moeite. Veel spel op het middenveld, zonder grote kansen, waar het beter leek om geen goals binnen te krijgen dan om zelf te scoren. En wat daarna volgde leek voor de bezoekers niet echt ideaal. Te veel vrijheid geven aan een speler van de thuisploeg, werd gevolgd door een schot dat mooi in de winkelhaak belandde. 1 / 0 in de 18e minuut, en Geel Zwart weer op achtervolgen aangewezen. Zij probeerden dan ook de druk te verhogen, maar in de 25e’ liepen zij op een snelle counter, dewelke rusti g werd afgewerkt, en zo 2 /0 achter stonden 10’ voor de pauze. Maar deze 2e tegengoal was precies het sein om wakker te worden en het tij te doen keren. En dan in de 27e’ vond Dave Corten het tijd om de achterstand te verkleinen. Van net buiten het strafschopgebied ging hij op wandel, passeerde 4 thuisverdedigers, en liet dan ook nog de keeper kansloos. Mooie goal, en zeker zo belangrijk voor de bezoekers, want 2 / 1 na de 1e helft is altijd beter dan 2 /0.
De 2e helft bleek voor Geel Zwart beter dan de 1e. meer balbezit, meer kansen en uiteindelijk ook meer doelpunten. Zo kon in de 9e minuut Gert Van Dorst, na een inworp, de bal voor doel brengen. Daar stond Tom Sarra Ribo, die de bal rustig kon controleren en de thuisgoalie kansloos laten. 5’ later was het weer raak. Een dieptepass van Dave C. naar Tom, dewelke kon doorgaan en de keeper omspelen en rustig afwerken. Weer 5’ later kon Gert de bal onderscheppen en vanop de doellijn voorzetten. Daar was Dave C. sneller dan de rest om zijn schoen tegen de bal te zetten en zo de stand op 2 / 4 te brengen. Van 2/1 naar 2/4 in 10minuten, het kan slechter. Maar de match was nog niet ten einde, want in minuut 25 werd die voorsprong weer kleiner. Na een duwfout op Dave Van der Vorst, niet gefloten door de scheids, konden de Jongeren de spanning weer in de match brengen. 4 /3 met nog 10’ te spelen. Maar in die laatste minuten gaven de jongens van Geel Zwart de overwinning niet meer uit handen, en konden zo een 2e overwinning vieren. Hopelijk kan dat volgende week ook weer gebeuren wanneer De Klok op bezoek komt op de Ponderosa.
Geel  Zwart: Wim Claessens/ Dave Van Der Vorst/ Michael Joossens/ Glen Van Bouwel/ Alex Maher/ Sam Robion(36’ Stefan Verkuijl)/ Johan Braspennincx/ Jurgen Braspennincx/ Dave Corten/ Gert Van Dorst/ Tom Sarra Ribo   res: Sven Janssens.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *