Vitrine-expo St. Lucas/Pigment in Kalmthoutse winkels

Van 29 mei tot 13 juni stelt Pigment, de Kalmthoutse afdeling van Sint-Lucas, tentoon in de vitrines van 37 winkels in Kalmthout en in de ingang van het gemeentehuis en de Bib. Het project toont kunstwerken van kinderen van 6 tot 12 jaar en jongeren van 13 tot 15 jaar. De leerlingen van de academie kunnen op die manier hun kunstwerken tentoonstellen.

Door corona was er vorig academiejaar geen expo mogelijk in de academie. Alle leerkrachten trokken op pad in Kalmthout op zoek naar leuke winkelvitrines. De winkeliers waren zeer enthousiast en stelden een deel of zelfs hun volledige vitrine ter beschikking. Ook aan de ingang van het gemeentehuis en de bibliotheek kan je een portie kunst smaken.

Pigment en haar 219 leerlingen hopen dat er veel mensen de vitrines bezoeken en ook de lokale middenstand steunt. Een overzicht van alle deelnemende winkels vind je in een flyer, verkrijgbaar in de winkels, de Bib, het gemeentehuis en de academie. Voor onze jongste kunstenaars is er een familiezoektocht.

Denk je dat de academie iets voor jou is? Dan ben je welkom op zaterdag 29 mei tussen 10 en 17 uur, Van den Bogaertlei 5. Je kan de ateliersfeer opsnuiven en je kunstenaarsplekje verzekeren voor volgend jaar!

Info: www.st-lucas-kapellen.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *