Vijfkoppige band ‘De Pikkedieve’ stelt zijn eerste full-cd voor 

EKEREN – De Pikkedieve is een redelijk jonge band. Met toestemming stelen (pikken) ze liedjes die ze in ’t Antwaarps vertalen. Onlangs lanceerde de band zijn eerste cd Woar met 13 gloednieuwe nummers. Wie de première miste, kreeg in Tracé Cultuurstation een nieuwe kans. 

Humor is de band niet vreemd. Ze noemen zich De Pikkedieve en treden daarom ook op in een gestreepte gevangenisplunje en al dan niet met een enkelband. “Dat laatste is een grapje”, stelt zanger Marc de talrijke toeschouwers gerust.     

“Het enige wat we niet gestolen hebben is onze naam. We pikken liekes van bekende en minder bekende artiesten. We schrijven daarop nieuwe teksten al dan niet met een kwinkslag”, zegt Glenn Pellis, de oprichter van de band. Glenn is magazijnier maar daarnaast is hij muzikant in hart en nieren. Hij speelt in verschillende muziekgroepen en zet daarnaast ook andere artiesten in de kijker. Begin mei ontving Glenn in zijn woonplaats Ekeren de Cultuurprijs beloftevol talent. 

Corona
Het ontstaan van de band De Pikkedieve gaat terug tot 2021. “Corona hield ons toen in ons kot”, vertelt Glenn. “Tijd genoeg dus om wat op mijn gitaar te tokkelen en wat teksten neer te pennen. Ik kan helaas niet goed zingen, toch niet solo, en daarom zocht ik ’n zanger om samen een bandje op te richten. Glenn plaatste een zoekertje op sociale media en prompt reageerde Marc Stalmans. En dan ging het blijkbaar vrij snel. De band bestaat intussen uit 5 personen: Marc De Meester (bas), Werner Cools (elektrische gitaar), Vic Boers (drum), Marc Stalmans (zang) en Glenn Pellis (akoestische gitaar). De jongens zijn goed op elkaar ingespeeld. Glenn kent Werner. Samen spelen ze in de band ‘t Zen Waai. In november 2022 lanceerde die band in de cafetaria van het Schindebad in Ekeren de full cd Onderweg (Mor nog ni Thoas). De cd was een eerbetoon aan Jacques Leemans, leadzanger en tekstschrijven, die in dat jaar overleed. 

De Pikkedieve brengt liedjes in Antwaarps van onder meer Ed Kooyman, Katastroof, Stafke Frabi, Filet d’ Anvers, de Strangers en nog meer. De band wordt al eens vergeleken met de Strangers. “Een compliment, zegt Glenn. “De Strangers liggen ons nauw aan het hart. Maar toch zijn we een tikkeltje anders. Het laatste nummer op onze nieuwe cd is een eerbetoon aan de overleden Stranger Alex Boey.

Informatie over De Pikkedieve en waar ze optreden vind je op hun website: www.depikkedieve.be

mw

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *