Gemeente voert strijd tegen ratten op

KAPELLEN – Een schuilplaats en wat eten, meer hebben ratten niet nodig. Ook de aanhoudende  regen lokt ratten naar de oppervlakte. Daardoor zijn ze overal, ook in Kapellen. 

De gemeente bestrijdt ratten op het openbaar domein zoals op het Dorpsplein of in gemeentepark Beaulieu. Ondanks de acties blijven de ratten helaas opduiken. De gemeente kocht daarom nieuwe, gespecialiseerde apparatuur aan om ratten te bestrijden. Die apparatuur wordt eind juni geleverd. Gemeentemedewerkers volgen ondertussen een opleiding om die apparatuur te gebruiken in de strijd tegen de ratten. 

Achtergelaten etensresten maken dat ratten zich snel en verder verspreiden. Denk daarbij onder meer aan het voederen van de eendjes en duiven in het park. Om die reden worden er binnenkort borden in het park geplaatst om dit onder de aandacht van bezoekers te brengen.  

Kapellenaren die in hun tuin last hebben van ratten, kunnen bij de gemeente gratis klemmen ontlenen om ratten te vangen. Wanneer de bestrijding op privéterrein niet zo goed lukt, kan je dat best melden bij de  gemeentelijke balie Ruimte & Wonen. Een medewerker van de technische dienst komt dan bij je langs met raad en nuttige tips. Ook op de gemeentelijke website www.kapellen.be vind je tips om ratten te voorkomen.  

Waar is de bron?

Het is niet zo eenvoudig om van ratten af te geraken en het vraagt vaak langdurige inspanningen. Met vangkooien, klemmen, rattenbuizen en vergif kan je ratten vangen of doden, maar als de bron niet wordt aangepakt, blijft het vaak bij symptoombestrijding. Daarom is het belangrijk om steeds op zoek te gaan naar de oorzaak. Dat kan bijvoorbeeld een kippenhok zijn,  waar overmatig eten ligt, of een composthoop waar etensresten op worden gegooid. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *