Vijfde Kapelse Sprint met kans om een fiets te winnen

De organisatoren poseren voor de racefiets die iemand het publiek kan winnen

KAPELLEN – Als afsluiter van Kapellen Kermis wordt dinsdag 1 augustus, met start en aankomt op de Hoevensebaan, de vijfde Kapelse Sprint verreden. Het geslaagde concept van de afgelopen jaren blijft behouden. De heren vertrekken om 17.30 uur en de dames betwisten vanaf 19.15 uur hun Kapelse Sprint. Dat gebeurt over dertig ronden op het afgesloten parcours Hoevensebaan, Albertdreef en Essenhoutstraat. Het volksfeest gaat vooraf aan een trottinettenrit voor kinderen toeschouwers kunnen een racefiets winnen.

Kapellen Kermis komt eraan, van zaterdag 29 juli tot en met dinsdag 1 augustus. Botsen, schieten, draaien, vangen, grijpen en vliegen kan op de kermis gedurende vier dagen telkens van 14 tot 23 uur op het Marktplein. Maandag 31 juli staat in het teken van muziek met om 18 uur een optreden van We Two. Om 20.15 uur is het de beurt aan Margriet Hermans en om 21 uur komt Yves Segers op het podium  De optredens zijn gratis en hebben plaats op het Marktplein waar ook de kermis staat. Dinsdag 1 augustus wordt de kermis traditioneel afgesloten op wieltjes. De straten rondom het Marktplein worden afgesloten zodat jongeren, vanaf 6 jaar, onder begeleiding, samen met vrienden ongestoord 1 of 2 rondjes van 1 kilometer kunnen rollen op een trottinet of step. Daarna worden ze getrakteerd op een ijsje en een leuke herinnering. Er zijn trottinetten beschikbaar, maar zelf step of trottinet meebrengen mag uiteraard ook. Start is om 13u30 aan café Volksvriend Essenhoutstraat 103. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Kapelse Sprint

De vijfde Kapelse Sprint, op dinsdag 1 augustus, moet het hoogtepunt worden van Kapellen Kermis. De heren, 1.12, vertrekken om 17.30 uur en de dames, 1.15, betwisten vanaf 19.15 uur hun Kapelse Sprint. Zowel de heren als de dames rijden 30 rondes op het parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat met start en aankomst op de Hoevensebaan. Haast elke ronde zal er worden gesprint voor geldprijzen. Na de heren zie je toppers uit het internationale dameswielrennen aan het werk. Voor beide wedstrijden zijn momenteel telkens al bijna vijftig deelnemers ingeschreven. Misschien wint iemand van het publiek wel de mooiste prijs want tijdens de podiumceremonie van de dames, omstreeks 20.30 uur, wordt een racefiets verloot onder het aanwezige publiek.
Om deel te nemen vul je het deelnameformulier in dat in het infomagazine #infokapellen van juni stond en stop het tijdens de wedstrijden in de collectebus aan het podium. Opgelet, dit is een aanwezigheidstombola. Wil je kans maken? Dan moet je aanwezig zijn tijdens de trekking.

Op de foto: De organisatoren poseren voor de racefiets die iemand het publiek kan winnen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *