Vijfde editie van het zomerfestival Hans Francken Invites

Hans Francken en Dave Vercauteren

Augustus zal Essen het decor vormen voor de vijfde editie van het zomerfestival Hans Francken Invites.

ESSEN – De organisatie, onder leiding van Hans Francken, kon alweer een pak mooie namen strikken voor deze editie. Onder andere Niels Destadsbader, Maksim Stojanac en Pommelien Thijs kleuren er de affiche. Ook dit jaar zal Hans Francken zelf optreden met zijn liveband en zullen er gastoptredens zijn van onder meer Metejoor en Gustaph.

Ook deze zomer komt het festival Hans Francken Invites terug. Na de succesvolle editie van vorig jaar, goed voor meer dan 4.000 bezoekers, willen de organisatoren het nóg beter doen vertelt Dave Vercauteren. “Met dit programma willen we na enkele festivalluwe zomers terug aanknopen met een topaffiche. We hadden in het verleden al enkele ronkende namen te gast (De Kreuners, Natalia, Bart Peeters en Clouseau) en ook dit jaar proberen we de crème de la crème van de Belgische muziekscene naar Essen te halen.”

“Vrijdag ontvangen we enkele kleppers die Sportpaleizen uitverkopen”

Op vrijdag 4 augustus staan onder andere Maksim Stojanac en Niels Destadsbader op het programma. Maksim is ondertussen wereldberoemd in Vlaanderen dankzij zijn hoofdrol in de razendpopulaire jeugdreeks #LikeMe. Ook zijn recente passage in The Masked Singer ging niet onopgemerkt voorbij. Begin april stond #LikeMe nog met twee uitverkochte spektakelshows in het Antwerps Sportpaleis. Er staat die vrijdag (4 augustus) nog een Sportpaleishabitué op het podium in Essen: meervoudig Radio 2-zomerhit winnaar Niels Destadsbader. Het zal trouwens de enige kans zijn deze zomer om Niels Destadsbader aan het werk te zien in de regio.

Klassieke formule Hans Francken Invites blijft behouden op zaterdag

Pommelien Thijs, ook een #LikeMe ster, speelt op zaterdag op het festival. Pommelien was goed voor  verschillende MIA’s dit jaar, waaronder “Hit van het jaar”. Zij zal de festivalweide aan de Oude Baan in Essen verblijden met haar onmetelijk populaire popsongs. Na de hits van Pommelien is het de beurt aan de hitmachine van Hans Francken en z’n band.

Vaste bezoekers van het Hans Francken Invites festival zullen het concept wel kennen.

Hans Francken en zijn band nodigen elk jaar een handvol topartiesten uit om enkele nummers mee te spelen. Francken is o.a. bekend van zijn werk als toetsenist bij Clouseau, producer van talloze albums uit de Belpop geschiedenis, bandleider bij The Voice van Vlaanderen en bovendien is hij de ontdekker van Metejoor. Hij is dus gepokt en gemazeld in de Belgische muziekwereld. Ook dit jaar wist hij opnieuw grote kleppers te strikken om mee te spelen met z’n band. Gustaph, die ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dat in mei in Liverpool plaatsvindt, zal ook langskomen en de band vervoegen. Ook Metejoor zal aansluiten voor enkele nummers in de twee uur durende show van Hans Francken en zijn groep. Francken noemt het zelf een “proeverij van twee uur met alleen maar de grootste hits van iedereen die aansluit”. 

“We laten nu weten dat Metejoor en Gustaph langskomen, maar er zullen nog meer artiesten aantreden als surpriseact. Ik denk trouwens dat het verrassingseffect van de show deel van het succes is. Elk jaar zijn er mensen die de foto’s achteraf zien en verbaasd zijn van wie er allemaal passeerde en het spijtig vinden dat ze er niet bij waren. Je moet de Hans Francken Invites en zijn muzikanten bekijken als suggestie van de chef in een restaurant, je weet gewoon dat het goed zal zijn. Er is niets leuker dan de verwondering op de mensen hun gezicht zien als er een knaller van verrassingsact op het podium komt.” aldus Francken.

Tickets en info voor de zomerhappening van de Noorderkempen via: www.hfinvites.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *