Vierde editie Antwerp Port Epic

Op zondag 12 september organiseert de organisatie Karakterkoersen de vierde Antwerp Port Epic. Deze wielerwedstrijd van de hoogste categorie (UCI 1.1) maakt ook dit jaar deel uit van de Bingoal Cycling Cup, en start om 14.30 u. op het Schengenplein in de schaduw van het Havenhuis te Antwerpen, waar ook de renners omstreeks 18.30 u. aankomen.

De renners rijden 183 kilometer dwars door de Antwerpse haven (Linkeroever en Rechteroever) en door de Antwerpse polders. De wedstrijd, die (wereldwijd) wordt uitgezonden via de Sporza stream en Eurosport, is een mooi visitekaartje voor Antwerpen.

Deze editie is evenwel voor de tweede maal, omwille van de Coronamaatregelen, een wielerwedstrijd zonder genodigden of publiek bij de start en aankomst. ER worden alle nodige voorzorgsmaatregelen voor de medewerkers en voor de renners, gehanteerd. Supporters wordt aangeraden om de wedstrijd thuis op TV te volgen of langs het spectaculaire parcours in de haven of de polders.

En zo is er ook dit jaar geen genodigdenevenement. Uiteraard hopen wij u volgend jaar opnieuw te verwelkomen op de 5e Antwerp Port Epic waar we samen op deze lustrum editie kunnen klinken.

Voor nu, stem op 12 september af op de livestream van Sporza om te genieten van de integrale wedstrijd van start tot finish. Of beleef live de spectaculaire finale van deze wedstrijd op televisie vanaf 17.15 u. op Sporza of Eurosport.

Het parcours en info over de wedstrijd vind je terug op de website van Antwerp Port Epic.

Op de website https://www.stabroek.be/doortochten-wielerwedstrijd-port-epic-zondag-12-september en https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/district-berendrecht-zandvliet-lillo/nieuws/wielrenners-antwerp-port-epic-fietsen-door-ons-district kan je de omleidingen voor het verkeer terugvinden

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *