Vernieuwing fietsoversteek Scheldelaan aan kruispunt met Kruisschansweg

Vanaf maandag 17 augustus 2020 start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de fietsoversteek aan het kruispunt van de Scheldelaan (N101) met de Kruisschansweg in de Antwerpse haven. De aanpassing kadert in een reeks van ingrepen langs de Scheldelaan die sinds vorig jaar stelselmatig worden uitgevoerd om het woon-werkverkeer met de fiets veiliger te maken.

Vernieuwing fietsoversteek aan Vopak
Vanaf maandag 17 augustus wordt de ingreep ter hoogte van de Vopak Terminal ACS (nr. 10) uitgevoerd. Aan het kruispunt van de Scheldelaan met de Kruisschansweg wordt de huidige dubbelrichtingsfietsoversteek over de Scheldelaan langs de westzijde van het kruispunt verplaatst naar de oostzijde. Door de fietsoversteek te verplaatsen zal deze beter aansluiten op de toegang naar het terrein van Vopak. De nieuwe oversteekplaats wordt ook aangesloten op het fietspad van de Boudewijnweg en de toegangspoort van Vopak. De fietsoversteek in de Kruisschansweg wordt vernieuwd en schuift iets op ten opzichte van de huidige locatie. In de nabije toekomst voorziet het Havenbedrijf Antwerpen ook de vernieuwing van het fietspad van de Boudewijnweg. 
 De werken aan het kruispunt ter hoogte van Vopak zullen ongeveer 6 weken duren. De hinder voor het verkeer blijft beperkt. Het kruispunt blijft altijd open en ook op de Scheldelaan blijft er steeds verkeer in beide richtingen mogelijk. Wel wordt ter hoogte van de werfzone langs beide kanten de linkerrijstrook ingenomen. Verkeer op de Scheldelaan moet er dus over één rijstrook in beide richtingen passeren. Op de Kruisschansweg/Meestofbrug blijven de twee rijrichtingen volledig beschikbaar. Doorgang voor fietsers wordt te allen tijde verzekerd.

Andere fietsingrepen op stapel
Naast de ingreep ter hoogte van Vopak lopen ook de voorbereidingen voor ingrepen ter hoogte van Covestro en Lanxess
Ter hoogte van Covestro zullen er aanpassingen gebeuren aan het fietspad. Als de nodige vergunningen tijdig bekomen worden starten deze werken aansluitend op de werken ter hoogte van Vopak, vanaf 21 september.
Ook ter hoogte van Lanxess zal het agentschap ingrepen uitvoeren. Daar komt een nieuwe fietsoversteek met een lichtengeregeld kruispunt. Ook voor deze werken is de vergunningsaanvraag lopende. In het meest gunstige geval kunnen de werken eind september starten om midden november klaar te zijn.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder