Verkeersmaatregelen triatlon Brasschaat

Naar aanleiding van triatlon Brasschaat op zondag 20 juni 2021 nemen we in de gemeente een aantal verkeersmaatregelen. We stellen parkeerverboden in en een aantal straten maken we verkeersvrij om de wedstrijden te houden.

Verkeersvrije straten en stilstaan- en parkeerverbod
Hier vindt u een overzicht van alle straten waar we een stilstaan- en parkeerverbod en/of verbod op verkeer instellen. De straten staan alfabetisch. Ook de periode (van…tot…) staat vermeld. Het verbod stellen we in langs beide zijden van de straat, indien niet anders vermeld. Naast de inzet van politiemedewerkers voorzien we ook signaalgevers. Deze signaalgevers zijn gemachtigd om het verkeer stil te leggen. De weggebruikers zijn verplicht hun richtlijnen op te volgen. Het negeren van deze richtlijnen betreft een verkeersinbreuk. Een signaalgever is te herkennen aan de Belgische driekleur armband en is drager van een verkeersbord C3.

Op het grondgebied van de gemeente Brasschaat gaat het om een afgesloten parcours, over één rijbaan/rijrichting of de volledige breedte van de rijbaan. Bekijk hier het parcours.

Eénrichitngsverkeer in de straten
Om te beletten dat er verkeer tegen de richting van de wedstrijd in komt, plaatsen we verkeersborden C1. Vanaf 30 minuten vóór de eerste wedstrijd (+/- 12.00u) tot en met einde wedstrijd (+/- 17.00 uur) geldt eenrichtingsverkeer.

Verkeersomleidingen
We stellen ook verkeersomleidingen in. Het verkeer vanuit Elshoutbaan (Schoten) is NIET mogelijk. Brasschaat is vanuit Schoten bereikbaar via Hortsebaan (Carrefour-Schoten) of via Sint-Jobsesteenweg (Sint-Job). Op het grondplan krijgt u een overzicht hoe u onze gemeente kan bereiken en verlaten.

Openbaar vervoer lijnen
730 EN 780 Op zondag 20 juni worden bepaalde bushaltes 730 en 780 niet bediend. Lijn 730 en lijn 780 wordt ingekort tot aan Klina. De nodige signalisatie is voorzien aan de tijdelijke niet-bediende en tijdelijke haltes.

Park van Brasschaat
Het gemeentepark blijft voor iedereen toegankelijk en is het snelst bereikbaar via de omleidingswegen. Raadpleeg hiervoor het grondplan. De parkings in het gemeentepark blijven voor iedereen toegankelijk, behoudens parking 4a (kasteel van Brasschaat) en 4b (Remise). Sportoase Elshout is per wagen heen & terug bereikbaar via Schoten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *