Verkeerslichten Picolo-site zorgen voor file Stabroek

De nieuwe verkeerslichten aan de Picolo-site zorgen voor extra files en moeten dringend bijgesteld worden. Dat is wat de Stabroekse schepen Raf Engels (Open Vld) vraagt aan het Vlaams Gewest, beheerder van de gewestweg waarop de verkeerslichten staan. “Het verkeer in het dorpscentrum staat geregeld zo goed als stil. Zelfs nu het vakantie is wordt de situatie er niet beter op. De fileproblematiek in de Dorpsstraat is niet nieuw. Maar sinds er verkeerslichten staan ter hoogte van de Picolo- site aan het kruispunt Dorpsstraat- Abtsdreef zijn de wachttijden nog toegenomen”.

“Die extra verkeerslichten waren nodig om het kruispunt veiliger te maken. Er wordt nu gezocht naar de juiste afstemming tussen de verkeerslichten. De schakeltijden van de bijkomende verkeerslichten werden al twee keer aangepast. Zo krijgt het verkeer op de hoofdweg langer groen licht. De afstemming is echter nog niet optimaal”, legt schepen van Openbare Werken Pierre Bels (Open Vld) uit.DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder