Verhoogde vlakken in straten leveren gevaar op en hinderen bewoners

BERENDRECHT – ZANDVLIET

Een kind (dat zijn naam niet mag noemen) demonstreert in de Dorpsstraat te Berendrecht hoe het moet oversteken vlak voor het 'verkeersvlak'.  ouders
Een kind (dat zijn naam niet mag noemen) demonstreert in de Dorpsstraat te Berendrecht hoe het moet oversteken vlak voor het ‘verkeersvlak’. ouders

Verkeersvlak DSCN7496 Verkeersvlak kind dichterDSCN7498

Meer dan één omwonende van het verkeersvlak tegenover het 'schoolstraatje' protesteert
Meer dan één omwonende van het verkeersvlak tegenover het ‘schoolstraatje’ protesteert

In het vragen halfuurtje dat vooraf gaat aan de districtsraad, hebben inwoners van Berendrecht en Zandvliet fel geklaagd over de verhoogde vlakken die in een aantal straten werden aangebracht.Zij dienen om het verkeer te vertragen. De bewoners zeggen echter dat deze obstakels gevaar opleveren voor automobilisten en voetgangers en dat zij de omwonenden hinderen.
Automobilisten trachten ze te ontwijken door te slalommen op plaatsen waar de verhoogde vlakken op slechts één rijvak werden aangebracht. Dat is o.m. het geval in de Dorpsstraat tegenover de uitgang van het ‘schoolstraatje’. Daar is een zebrapad waar veel kinderen gebruik van maken. Die lopen het gevaar overreden te worden.
Op plaatsen waar de obstakels twee aan twee liggen, remmen automobilisten bruusk af. Zij zijn verplicht met de wielen van hun auto aan één kant over de verhoging te rijden. Hier treedt heel wat lawaaihinder op, vooral als containertrucks of auto’s met aanhangwagens  voorbijkomen.
Schepen Marcel Bartholomeeussen zei dat het om een stedelijk initiatief gaat. ‘Het is een goedkope proefopstelling die later geëvalueerd wordt’. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet geweten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.