'Vergroot de Hoop' Felgroen voor genezing!

 
start-taxusinzameling-IGEAN-2016
IGEAN neemt in 2016 al voor de 8ste keer deel aan de actie ‘Vergroot de Hoop’. De start van de inzamelperiode  had plaats op 14 juni op het containerpark van Wuustwezel.
De inzamelactie geeft ‘hoop’ op 2 vlakken: 1. Met elke kubieke meter jong taxussnoeisel dat er ingezameld wordt, kan er één chemotherapie aangemaakt worden. In 2015 brachten de inwoners van de IGEAN-regio een recordhoeveelheid van 675 m³ naar de containerparken. Dat was dus maar liefst taxussnoeisel voor 675 chemotherapieën! 2. Per ingezamelde m³ betaalt Van Hulle B&C een bedrag aan IGEAN. De totale opbrengst wordt geschonken aan een goed doel ten voordele van kankerbestrijding. IGEAN roept dan ook iedereen met een taxushaag op om deze zomer het jonge felgroene taxussnoeisel apart in te zamelen en naar het containerpark te brengen.
Opbrengst voor 3 goede doelen
IGEAN zal de volledige opbrengst van de actie van 2016 volledig schenken aan 3 goede doelen die zijn gekozen binnen het thema ‘patiëntenzorg-levenskwaliteit’.
1. Rekanto, bewegen om je beter te voelen
Als je voor kanker wordt behandeld gaat die beproeving vaak gepaard met een grote vermoeidheid en futloosheid. Aangepaste lichaamsbeweging kan je helpen weer wat fitter te worden zodat je kleine fagelijkse inspanningen beter aankunt. De Stichting tegen kanker werkte een programma uit: Rekanto! Alle lesgevers van Rekanto zijn specifiek opgeleid door de Stichting tegen Kanker. Zij houden rekening met de aanbevelingen van de dokter en passen hun programma aan volgens ieders mogelijkheden. Zowat overal in België worden verschillende activiteiten aangeboden.
2. Vzw Klein Geluk uit Aartselaar
Vzw Klein Geluk heeft als doel de levenskwaliteit van mensen met en na kanker aan te scherpen. Hiervoor draagt zij bij tot recreatie, ontspanning en opvang van kankerpatiënten voor, tijdens en na hun strijd tegen kanker.
Naast patiënten getroffen door kanker richt vzw Klein Geluk zich ook tot naaste familieleden en vrienden. In vele gevallen veroorzaakt kanker een ingrijpende levensverandering bij de getroffenen maar ook bij mensen in de directe omgeving. Vzw Klein Geluk zorgt er voor dat deze mensen naar eigen keuze en nood weer opnieuw tot rust kunnen komen.  Speciale aandacht gaat tevens naar kinderen getroffen door kanker, hun ouders, familie en verzorgers.
3. Iridium Kankernetwerk – oncologisch begeleidingsteam
Een hechte samenwerking op het vlak van de radiotherapie, de medische oncologie en de hematologie garandeert een optimale zorgverstrekking ten dienste van de patiënten uit de regio Antwerpen en Waasland. Het netwerk bundelt medische expertise en is in staat om elke patiënt hoog kwalitatieve oncologische behandelingen aan te bieden. Verder ondersteunt ze de oncologische begeleidingsteams van de verschillende ziekenhuizen. De teams zorgen ervoor dat alle betrokken diensten voor de patiënt vanuit hun deskundigheid klaarstaan om hem te ondersteunen.
Praktisch
Snoei vanaf 15 juni de taxus in je tuin en breng het snoeisel naar het containerpark.  Enkel jong en zuiver felgroen taxussnoeisel komt in aanmerking. Verzamel de éénjarige scheutjes van maximum 20 à 30 cm. Vang het snoeisel op een doek op om vermenging met gras, bladeren of ander snoeisel te voorkomen. U kan het ook rechtstreeks in een zak stoppen.
De actie loopt van 15 juni tot en met 31 augustus 2016. Je kan met het taxussnoeisel gratis terecht op het containerpark.
foto:  Erik Broeckx, voorzitter IGEAN –  Jo Bridts, algemeen directeur IGEAN –  Sus Vissers, schepen van leefmilieu Wuustwezel –  Jan Stevens, Vergroot de Hoop – B&C Vanhulle –  vertegenwoordigers van de 3 goede doelen die de opbrengst van de actie 2016 zullen krijgen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder