Renée Eykens naar Olympische Spelen in Rio

IFAM - Renée Eykens - 800 m - 27.05.2016
Tijdens de IFAM-outdoor in Oordegem, doorbrak Renée Eykens de limiet voor deelname aan het “Europees Kampioenschap” in Amsterdam. Twee weken later dook ze op de “Gouden Spike-meeting” in het Nederlandse Leiden ook onder het minimum voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro … met schitterende tijden op de 800 m voor de atlete van atletiekclub Kapellen (KAPE).
Met een nieuw persoonlijk record en een fantastische tijd op de 800 m – 2’01″91 – tijdens de IFAM-meeting op zaterdag 28 mei in Oordegem, liep Renée Eykens ruim onder het minimum voor deelname aan het “Europees Kampioenschap” in Amsterdam. Dit kampioenschap wordt gehouden van woensdag 6 juli tot zondag 10 juli. Met deze tijd kwam ze tevens kort in de buurt van het Belgisch record van Anne-Marie Van Nuffel uit 1978. Dit record staat op 2’01″0.
Maar nadat ze deze Europese selectie al binnen had, zocht de Kapelse atlete nog enkele internationale wedstrijden uit om wat meer ervaring op te doen. Na haar nieuw record op de IFAM-meeting in Oordegem, verbeterde ze – in internationaal gezelschap – op het “Gala dei Castelli” in het Zwitserse Bellinzona opnieuw haar persoonlijke besttijd van 2’01″91 naar 2’01″66. Met deze toptijd eindigde ze slechts op 16/100sten boven de Olympische limiet voor Rio op haar 800 m.
Het was enkel uitstel, maar geen afstel. Tijdens de “45ste Gouden Spike”-meeting in het Nederlandse Leiden op zaterdag 11 juni, dook Renée Eykens fors onder het minimum voor deelname aan de Olympische Spelen. Met een nieuwe persoonlijke recordtijd van 2’01″34 werd ze 2de in de wedstrijd … en ging ze 16/100ste onder het minimum (2’01”50) voor een plaatsje in het Belgisch team voor Rio de Janeiro. Haar ticket voor Brazilië was dus binnen.
Op de nationale ranglijsten aller tijden bij de beloften schuift Renée Eykens wat dichter naar het Belgisch record en bij de senioren stijgt ze van de 7de naar de 5de plaats aller tijden. Ondanks haar recordverbetering blijft ze 5de op de ranglijst voor beloften in Europa dit jaar en bij de senioren pronkt ze nu op een knappe 23ste Europese plaats.
Na haar uitstap naar Amsterdam voor het E.K. in juli, mag ze in augustus opnieuw haar koffer pakken voor Rio de Janeiro, waar van vrijdag 12 augustus tot zondag 21 augustus de atletiekwedstrijden op het programma staan tijdens de Olympische Spelen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder