Verbazend concert bij KAS


Zijn verrassingen de wereld uit? Wat hebben Syriërs, Marokkanen, Bulgaren en Belgen gemeen en hoe mooi kan een Bulgaarse vrouw zingen? Hebben Belgen ritmegevoel?
Het antwoord op deze vragen kon je zaterdagavond 13 april in ’t Kerkske in Kapellen bij KAS ervaren. Shalan, Robbe, Gergana, Jamal en Jonas, onder de naam Soundroutes, speelden een zeer verbazend concert met een aantal eigen nummers tot zelfs zeer oude melodietjes die door Gergana op sublieme manier werd gezongen. De stem van Jamal klonk als het ware als twee druppels water op Khaled. Dit was een leuke verrassing.
Dat Belgen gevoel voor ritme bewees Robbe met zijn percussie-instrumenten die hij verbluffend beheerste. Shalan was vorig jaar reeds bij KAS te gast met het project van Wouter Vandenabeele, het GFVP.
Wouter zélf zal op 21 juni met zijn twee Senegalese vrienden Bao Sissoko op kora en met de dwingende stem van Mola Sylla (en kora) weer bij KAS een uitzonderlijk concert komen spelen, ook weer in ’t Kerkske in Kapellen. Zij noemen zichzelf Tamala (reizigers). In 2018 werden ze beloond met de beste Belgische cd-world. Toch een mooie erkenning.
Tickets kunnen nu reeds gereserveerd worden op www.kasattenhoven.be
Met deze twee concerten wil KAS Wereldmuziek fans verwennen met, en dat mag gezegd worden, indrukwekkend goeie muzikanten.
Lady Linn
Het volgend concert van KAS vindt plaats op 4 mei om 20u20 in de Zilverenhoekkerk te Kapellen. Gastvrouw is die avond Lady Linn, die een intiem duo concert zal spelen met Joris Caluwaerts aan de piano.
Meer informatie over de concerten van KAS kan je vinden op www.kasattenhoven.be.
foto: Frank Kloek

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *