Veilig terug naar school met CD&V Kapellen


Met de start van het schooljaar gaan weer heel wat scholieren terug naar school. Om hun schooljaar veilig te laten beginnen, roept CD&V Kapellen op om iedereen attent te maken op hun weggedrag en een veilige schoolomgeving. Deze actie gebeurt aan de hand van een affiche, dat ze verspreiden. CD&V Kapellen vraagt om de affiche voor het raam te hangen. Hoe meer affiches in het straatbeeld te zien zijn, hoe meer mensen je attent maakt op hun weggedrag en hoe veiliger de schoolomgeving wordt, is de redenering.
Zelf verkeersregels respecteren en het goede voorbeeld geven aan onze kinderen is natuurlijk van cruciaal belang. Met de affiche worden volwassenen gevraagd om hun snelheid aan te passen, zeker in een zone 30 of aan een bushalte, over te steken aan het zebrapad, verkeerslichten en verkeersregels te respecteren.
Kinderen, die het verkeer al eens durven uit het oog verliezen als ze hun klasgenootjes terugzien, worden opgeroepen om hun zichtbaarheid te verhogen. Dit kan door een fluovestje en een boekentas met reflecterende strips. Ook het dragen van een helm zorgt voor extra veiligheid.
De actie van CD&V Kapellen loopt van 31 augustus tot en met 21 september. Wie mee doet en een affiche voor de raam hangt, maakt kans op een mooie prijs.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *