10de Kindergansrijden De Lustige Gans op zaterdag 26 augustus 2016


De Kindergans: een jaarlijks terugkerend zomerfestijn waarbij onze allerkleinsten en jeugd zich op kleurrijke versierde boerenfietsen amuseren tijdens een snoep en gansrijden.
Eerst werden de koningen van vorig jaar Niels en Lars Verhaegen uitgehaald in Hof De Beuken. Zij trakteerden de andere ruiters met veellekkers en van daar vertrok de stoet naar De Geesten om nadien aan het spektakel te beginnen. In het totaal waren er 30 deelnemers en die worden als volgt verdeeld : de kleinste ganzerijdertjes jonger dan 6 nemen deel aan een wedstrijdje “trek het spek” waarbij ze hun fietsmandjes kunnen vullen met lekkers. Daarnaast zijn er twee reeksen voor de jeugd die om een echte ganzenkop strijden! Reeks 1 Kindergansrijden tot 120cm deze rijden onder de blote nek. Reeks 2 de +120cm en tot 15 jaar deze rijden zoals de echte ganzenrijders de gans in het net. In de reeks 1 werd Axel Derden Koning zoon van Bart en Annemieke Kanora(ruiter van de vrije gans en omroepster bij de lustige gans) maar ook zijn peter Guy en opa Ludo kanora meerijden! Axel Trok al reeds in 2015 de kop! Het ganzenrijden zit daar wel echt in de familie, maar de jeugd trekt er wel de kop.
In de 2de reeks werd Bob Mathijssen koning hij is de zoon van An en Frans Mathijssen deze was koning bij de Lustige gans in 2010 en ook het ganzenrijden zit in de familie want zijn zus Aiko werd in 2010 koning bij de kindergans.Na de vieringen van de koningen begon het kippenfestijn waar nog gezellig na gepraat werd.
Nog vermelden dat prinskesrijden op zaterdag 23 september georganiseerd word vanaf 15uur op de scoutsterreinen van de Bunt (Geestenspoor)gevolg door de Nacht van de Gans iedereen is van harte welkom!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *