Veerdienst tijdens herstelling “Brug der zuchten”

De Lillobrug gezien vanuit de lucht
De Lillobrug gezien vanuit de lucht

Schepen Marc Van Peel heeft aangekondigd dat het Havenbedrijf gedurende zes weken een veerdienst inlegt voor fietsers vanaf 10 oktober. Deze dienst moet de Lillobrug vervangen die hersteld wordt. De herstelling duurt tot en met maandag 28 november. De brug (die vroeger de Brug der zuchten werd genoemd, omdat zij zo dikwijls in panne viel) wordt afgesloten voor alle fiets- en treinverkeer.  De veerdienst sluit aan bij de experimenten die gebeurden met een waterbus ten tijde van het bezoek van de tallships.
Roepen
“We maken nu gebruik van deze onderhoudsbeurt om te zien hoe een veer zou werken”, zegt schepen Van Peel. Er zal 200.000 euro in de veerdient worden geïnvesteerd. Het geld komt van Europese subsidies en van de “spaarpot” die destijds door stad en haven werd aangelegd voor de Oosterweelverbinding.
De haven laat de ­komende weken naast de Lillobrug zowel op de betonnen oostkant als op het westelijke talud pontons en steigers bouwen evenals schuilhuisjes. Het veer kan dertig personen plus evenveel fietsers in één keer overzetten. Laden, overvaren en lossen rekent men op één kwartier. Zo kunnen tijdens de piekuren – ’s ochtends van 5 uur tot 9 uur en ’s avonds van 16 tot 19 uur – om het halfuur overvaarten gedaan worden. Daarbuiten zal ‘op afroep’ overgezet worden.” Dat wil zeggen dat fietsers kunnen roepen om het veerbootje te laten aanrukken. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder