Van alles te doen in en rond de heide tijdens de Dag van de Heide

Op de hoofdparking van de Kalmthoutse Heide, aan de Putsesteenweg 129, staat op zondag 23 september van 10u tot 17u een infobeurs opgesteld waar je kennis kan maken met de verschillende partners die van ver of dichtbij betrokken zijn bij het beheer van de Kalmthoutse Heide.

Puzzel
Spelenderwijs maak je kennis met alle aspecten van heide. Maak je eigen heidepuzzel. Bezoek de verschillende kraampjes en verdien een puzzelstuk door een leuke opdracht, onderzoek of quiz tot een goed einde te brengen. Vervolledig de puzzel en neem hem mee naar huis als souvenir.

Themawandelingen heidebeheer
Om je nog beter te laten zien wat het beheer van de heide juist inhoudt, werden er twee themawandelingen heidebeheer uitgestippeld. De ene vertrekt aan NEC De Vroente, voor de andere ga je naar parking Zuid (Verbindingsstraat). Tussen beide locaties wordt een pendelbus ingelegd. Je kan deze themawandelingen zelfstandig doen. Onderweg kom je op de infopunten verschillende gidsen tegen die een woordje uitleg geven over de dagdagelijkse beheersactiviteiten op de Kalmthoutse Heide.

De Leukste en Langste Wandeling van het Land
Deze dag vindt ook het wandelevenement De Leukste en Langste Wandeling van het Land plaats. Hiermee stelt Toerisme Provincie Antwerpen de realisatie van de twaalf wandelnetwerken langs knooppunten voor. Kalmthout is één van de twaalf gemeenten in de provincie Antwerpen waar jong en oud kunnen kennismaken met het plezier dat de knooppunten op het wandelnetwerk ‘Kempense Heide’ met zich meebrengen. Twee trajecten in de Kalmthoutse Heide werden speciaal voor deze dag uitgestippeld. Ze vallen bovendien voor een groot deel samen met de themawandelingen heidebeheer.

Signeersessie ‘De Kalmthoutse Heide groots en grenzeloos’
Zopas verscheen een nieuw boek ‘De Kalmthoutse Heide groots en grenzeloos. Auteur en fotograaf zijn beide van Kalmthout. Marc Slootmaekers, een gerenommeerde natuurfotograaf, brengt het grensoverschrijdend natuurgebied in beeld, met aandacht voor al wat er leeft en groeit. Hedwig Lauriks, al meer dan twintig jaar gids in het gebied, vult de beelden aan met informatie over fauna en flora, het mysterieuze landgoed Mont Noir, het schilderachtige Stappersven, kasteelpark Ravenhof-Moretusbos, enzovoort. Tijdens de Dag van de Heide kan je het boek aanschaffen en meteen laten signeren door auteur en fotograaf.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *