Dames SK-Nieuw Stabroek verliezen nipt van Laar

Vorige week is het voetbalseizoen 2012-2013 gestart met de bekermatch tegen Sparta Linkeroever. Door de vele afwezigheden bij de dames, werd er een gemixte ploeg (dames en meisjes) opgesteld. Deze wedstrijd werd vrij vlot gewonnen met 3-0.
Doordat de Dames gedwongen in de A-reeks moeten spelen, zullen zij een moeilijk seizoen tegemoet gaan. Gezien de vele afwezigheden door verlof en gekwetsten, zullen de dames regelmatig versterking aan de meisjes moeten vragen. Dit was afgelopen vrijdag tegen Laar al het geval. Wij waren juist met elf in Zemst.
De eerste twintig minuten ging het spel goed op en af, met kansjes aan beide kanten. Door een flater in onze verdediging, werd het 1-0. Tien minuten later verdubbelde Laar zijn voorsprong. Dit was tevens de ruststand. De inzet van onze Dames was groot, maar het voetballen kon beter. Spijtig genoeg was de referee niet op niveau. Zowel voor Laar, als voor ons floot hij fouten of spelhervattingen die er niet waren of verkeerd waren. Voor beide partijen was dit frustrerend. Gelukkig verliep alles op en naast het veld sportief.
In de tweede helft was onze verdediging nog niet goed wakker en in de eerste minuut kon Laar de 3-0 scoren. Vanaf dit moment begonnen onze dames erin te geloven. De ene aanval na de andere en alle duels werden gewonnen. Anke, onze (gekwetste) keeper had in de tweede helft bijna geen werk. Na een kwartier in de tweede helft kon Sarah met een afstandsschot de achterstand milderen. Vijf minuten later kon Caroline, op voorzet van Sarah, de 3-2 binnen schuiven. Laar verlamde het spel door de bal telkens ver buiten te spelen. Spijtig genoeg telde de ref geen extra tijd bij. De 3-3 zat er in, maar we verloren met het kleinste verschil.
Door zeer grote inzet en in de tweede helft goed voetbal te tonen, was dit een zeer verdienstelijke match van onze dames.
Een pluim voor Maike, Hannah en Vanessa die onmiddellijk in een hoogste reeks moesten starten. Zij waren zeker een meerwaarde voor onze ploeg en hopelijk mogen we in de toekomst nog op hun rekenen.
Dit is tevens een oproep aan meisjes en dames die willen voetballen. Neem contact op met Guy Lissens, damesverantwoordelijke van Nieuw Stabroek. Onze beide ploegen (zeker de dames) kunnen nog versterking gebruiken. U kunt mij contacteren via Facebook of via email guy.lissens@telenet.be
Onze volgende match is op zaterdag thuis tegen Ostan. Hopelijk kunnen we de punten thuis houden.