Septemberfeesten in Ekeren

In het weekend van 22 en 23 september staan de jaarlijkse septemberfeesten op het programma in Ekeren. Zoals elk jaar bulkt het van de activiteiten in en rond het Veltwijckpark. Een greep uit het aanbod.

Volksspelen
Op zaterdag keren bezoekers terug naar hun kindertijd. Tijdens een volksspelwedstrijd kan iedereen proberen bij elk van de spellen een hoge score te halen. Wie op het einde van de rit de hoogste score heeft behaald in zijn leeftijdscategorie ontvangt een mooie prijs op de prijsuitreiking in het najaar.
–  za 22/9 van 14 tot 18 uur
– Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27
– deelname: 1 euro voor Kom op tegen Kanker

Sportmarkt
Een bezoekje aan de sportmarkt loont zeker de moeite. Tijdens deze markt zetten de Ekerse sportclubs hun beste beentje voor met gratis demonstraties en initiaties. Een greep uit het aanbod: Vereniging ‘Drij Akers’ leert bezoekers handboogschieten, geïnteresseerden kunnen een wedstrijd spelen tegen tafeltennisrobots of deelnemen aan een korfbalwedstrijd. Nieuwkomer zijn de Antwerp-Highlanders die bezoekers laten kennismaken met de Highland Games.
–  za 22/9 van 13 tot 17 uur
– Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27
– deelname: 1 euro voor Kom op tegen Kanker

Kom op tegen Kankerloop
Het parcours van de Kom op tegen Kankerloop loopt dwars door het centrum van Ekeren. Sportievelingen hebben de keuze uit een loop van 5 of 10 kilometer. De kindjes kunnen gratis deelnemen aan een kinderloop over 600 meter. Het startschot voor de echte stratenloop wordt om 19 uur gegeven aan Electro Gielens in de Kloosterstraat.
–  za 22/9, kinderloop om 18.40 uur, stratenloop om 19 uur
–  Kloosterstraat

Vuurwerk
Op zaterdagavond vormt het Veltwijckpark het decor voor de jaarlijkse vuurwerkshow. Vuurwerkmaker Vangelabbeek presenteert dit jaar het spektakel ‘Feugusto’, een adembenemende combinatie tussen het vuurwerk en een vuuract.  
–  za 22/9 om 21 uur
–  Veltwijckpark, Veltwijcklaan 27
–  gratis

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *