Tweemaandelijkse vrijetijdsbrochure voor Kalmthout

KALMTHOUT – Eind augustus verdeelt de gemeente Kalmthout een tweemaandelijkse vrijetijdsbrochure. ‘UiT in Kalmthout’ bundelt alle vrijetijdsactiviteiten en past binnen de hernieuwde visie op cultuurbeleving vanuit het gemeentebestuur.

“In Kalmthout is er al een rijkelijk gevuld vrijetijdsaanbod, maar de ambitie om het nóg beter te doen, was zowel bij het bestuur als bij de betrokken diensten en verenigingen aanwezig”, licht schepen van cultuur Silke Lathouwers toe. “Een van onze belangrijkste doelstellingen is om het aanbod te verbreden naar ieders goesting en smaak. Door verschillende doelgroepen aan te spreken én te prikkelen, wil de gemeente zijn cultuuraanbod toegankelijk maken en de drempel verlagen. Zo kan iedereen die wil, oprecht genieten van cultuur naar zijn of haar smaak. Daarnaast willen we activiteiten ook structureren en centraliseren. Deze nieuwe vrijetijdsbrochure past perfect binnen die nieuwe aanpak.”
De eerste ‘UiT in Kalmthout’ valt in september in de bus.  Burgemeester Lukas Jacobs: “De brochure vervangt de activiteitenkalender op de tweewekelijkse nieuwsbrief van de gemeente en bundelt alle activiteiten van de eerstvolgende twee maanden. De brochure omvat alle activiteiten in Kalmthout die georganiseerd worden door verenigingen, de gemeente of andere initiatiefnemers.”

“In de nieuwe cultuurprogrammatie krijgen verschillende culturele componenten elk hun eigen plaatsje. Van beeldende kunsten tot muziek, schilderen, cabaret: elk genre komt aan bod”, zegt Silke Lathouwers. “We mikken daarmee op een groter bereik dan ooit tevoren. Met het nieuwe aanbod speelt de gemeente ook rechtstreeks in op de noden van doelgroepen die de weg naar cultuur moeilijk(er) vinden. Zo worden onder andere programma’s op maat uitgewerkt voor kinderen, jongeren en gezinnen. Evengoed voorzien we een aantrekkelijk aanbod voor kwetsbare mensen, aangepast aan ieders mogelijkheden en interesses.”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder