Tweede kindergemeenteraad geïnstalleerd in Stabroek

kindergemeenteraad-stabroek-spotlight

De verkozenen zijn: Gilles Kloeck, Julie Haverals, Danthe Van Rompay en Lien Van den Elsacker van De Rekke in Hoevenen; Tibo Steppe, Luca Dewulf (niet aanwezig), Marth Gabriëls en Margot De Jager van Sint Calasanz uit Hoevenen; Xiris Mertens, Larissa Blommaert, Kilian Tielemans en Liesl Herman van De Stappe in Stabroek en Tonya Vercruysse, Jules Springuel, Jade Van Steen en Jure Bastiaenssens van Sint Catharina.
Helemaal achteraan burgemeester Rik Frans met zijn collega kinderburgemeester Jules

[Not a valid template]
Maandag 10 oktober werd voor de tweede keer in Stabroek de kindergemeenteraad geïnstalleerd. 16 leerlingen van 4 scholen: Sint Catharina en De Stappe uit Stabroek en De Rekke en Sint Calasanz uit Hoevenen waren na een stemming voorgedragen om in de raad te zetelen.
Schepen van onderwijs Veerle Nuyts heette alle kinderraadsleden en hun familie van harte welkom en ze hoopt op een prima overeenkomst, mooie resultaten en een goed debat. Ze stelde Laure Daniels voor van de jeuddienst die de praktische planning zal opvolgen. Laure vroeg aan de kinderen om zich om beurten voor te stellen en ze moesten ook hun lievelingsdier en lievelingssnoepje doorgeven. Tevens kregen de kinderen de kans om uit te leggen wat ze graag willen verwezelijken in hun gemeente. Jules en Marth willen leuke dingen bedenken voor de kinderen in Stabroek en Tonya en Liesl willen vooral veel ideeën uitwerken en uitvinden. Jade en Lien willen van Stabroek iets moois maken en Larissa, Jure en Xiris vinden het supercool om er bij te zijn. Julie kijkt er naar uit om met andere kinderen en andere scholen samen te beslissen over onderwerpen en Margot hoopt veel bij te leren over Stabroek en Danthe en Tibo willen veel verbeteren. Kilian is benieuwd om met de kinderen uit Stabroek die hij niet kent iets te mogen doen en Gilles wil zijn gemeente helpen.
5 kinderen werden voorgedragen als kandidaat burgemeester en daar moest op gestemd worden. Ze kregen even de kans om uit te leggen waarom ze die taak wilden volbrengen. De stemmen werden geteld en uiteindelijk was het Jules Springuel (Sint Catharinaschool) die tot collega van burgemeester Rik Frans werd verkozen.  Jules zit al 6 jaar in de chiro, voetbalt bij SK Nieuw Stabroek, is in de fanfare en mag zich dus wel sociaal noemen. Hij vindt van zichzelf dat hij redelijk kalm is en dat hij daardoor ook goed een groep zal kunnen leiden. En tevens wil hij samen compromissen sluiten. Na de eedaflegging kregen ze allemaal een mooi lint. Vervolgens kregen de verkozenen 5 thema’s voorgeschoteld die ze moesten rangschikken in wat ze het belangrijkste vinden. De beste 3 thema’s waren: 1) verkeer en veiligheid, 2) pesten en 3) sporten en spelen in de gemeente. Deze thema’s zullen ze dan samen uitwerken. Tenslotte kwam kersvers burgemeester Jules nog even aan het woord. Hij dankte zijn collega’s om te komen en om op hem te stemmen. Hij beloofde zijn beste beentje voor te zetten om alles in goede banen te leiden. Dan volgde er een receptie voor alle sympathisanten.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder