Aertssen en Cordeel met know how naar Bulgarije

 
 
bulgaren

ontvangst op het gemeentehuis in Stabroek

[Not a valid template]
Een delegatie van het gemeentebestuur van Kostinbrod (gelegen op ca. 15 km ten westen van Sofia, Bulgarije) was op tweedaags bezoek in België. Meer bepaald kwamen de burgemeester, de heer Traiko Andreev Mladenov, de vice-burgemeester verantwoordelijk voor onderwijs, cultuur en sociale zaken, de heer Lyuben Milkow Kanchev, de vice-burgemeester verantwoordelijk voor economische ontwikkelingen en infrastructuur, mevrouw Theodora Volodieva Gogova en tenslotte nog mevrouw Daniela Petkova Milkova, gemeenteraadslid en lid van de gemeentelijke werkgroep verantwoordelijk voor de stortplaats in Kostinbrod,  de afvalverwerkingsbedrijven Hooge Maey en Indaver bekijken.
Kostinbrod Eco AD is de eigenaar/exploitant van de stortplaats voor huishoudelijk afval in Kostinbrod en is eigenlijk een publiek-private samenwerking tussen enerzijds de gemeente en anderzijds de private aandeelhouders Cordeel en Aertssen. Het bezoek vanuit Bulgarije kadert dan ook binnen deze wederzijdse samenwerking.
“Bedoeling van het bezoek was er  vooral op gericht in de praktijk te tonen hoe in Vlaanderen vandaag wordt omgegaan met de afvalverwerking en hoe dit op een zo duurzaam mogelijke manier kan gebeuren. Wat dat betreft heeft Bulgarije nog een hele weg af te leggen, maar de ambitie is er wel. Belangrijk daarbij is om deze ambitie van duurzame afvalverwerking en energieproductie ten volle vanuit de overheid te onderschrijven en daarom was de ontvangst in Stabroek ook zo belangrijk. In veel opzichten is Stabroek vergelijkbaar met Kostinbrod, waardoor het voor die mensen uit Bulgarije zo interessant en aangenaam is gebleken om kennis te maken met hun ‘gelijken’ uit Stabroek”, aldus Bart Nevejans, voorzitter Raad van Bestuur Kostinbrod Eco AD
Aertssen en Cordeel zijn ervan overtuigd hun ervaring en know how te kunnen exporteren naar Bulgarije en aldaar op een duurzame manier mee te helpen aan de uitbouw van een moderne afvalverwerking.
Ontvangst
De Bulgaarse delegatie, Greg Aertssen (CEO Aertssen), Bart Nevejans (voorzitter Raad van Bestuur Kostinbrod Eco AD) en Daniël Dirickx (directeur Hooge Maey) werden ontvangen op het gemeentehuis van Stabroek. Burgemeester Rik Frans, gemeentesecretaris Luc Joppen,  Wim  Van Huffelen financieel beheerder en An Van Alme, schepen voor Milieu, Mobiliteit en Lokale Economie  zorgden voor een warm ontvangst. Rik Frans stelde Stabroek voor en legde de werking van het gansrijden uit. Burgemeester Traiko Andreev Mladenov had het op zijn beurt over zijn dorp, dat bekend staat voor zijn lekkere koolsoorten.  De Bulgaren waren zeer opgetogen over hun bezoek aan onze regio en hadden veel lof, niet alleen voor de bedrijven, maar ook voor de medewerkers en de mensen die zij ontmoet hadden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder