Tweede Jongerenverkeersdag Polderdistrict

Op  donderdag 31 maart vindt in Berendrecht en Zandvliet voor de tweede maal een “Jongerenverkeersdag” plaats, voor de kinderen van de vier scholen in het district (De Brenne, Noordland, De Brem en de Berenschool), van de kleuterklas tot het zesde leerjaar.
Drie jaar geleden werd de eerste Jongerenverkeersdag georganiseerd, een gezamenlijk initiatief van de scholen, het district, de jeugddienst en de politie. “Het was een groot succes, maar aangezien de activiteiten gericht zijn op leeftijdsgroepen, per drie studiejaren, heeft het  weinig zin om dergelijke organisatie elk jaar op touw te zetten,” aldus Danielle Meirsman, districtsschepen voor Jeugd.

Scenario Jongerenverkeersdag
Het scenario van de vorige Jongerenverkeersdag wordt gebruikt als blauwdruk voor de organisatie op 31 maart, omdat die door alle betrokkenen als zeer positief werd ervaren. De kleinste verkeersgebruikers van de kleuterklassen blijven in de scholen waar ze spelen rond verkeer en verkeersveiligheid, en leren hoe zich te gedragen in het verkeer.
Het eerste tot en met derde leerjaar doen activiteiten met en rond verkeersveiligheid in de Evenementenhal te Zandvliet, met als kers op de taart een toneelstuk in CC De Schelde.
“De vierde, vijfde en zesde klassers rijden met de fiets naar verschillende locaties in het district,” legt Danielle uit. “De fietsen worden voor vertrek in de scholen grondig nagekeken en vervolgens wordt een parcours gevolgd naar ondermeer de terreinen van Frigo Express aan de Zoutestraat waar de gevaren van de “dode hoek” bij vrachtwagens praktisch worden belicht. Verder gaat het naar de Groendienst (kantelwagen politie), het politiebureau Berendrecht (rondleiding en verkeersinfo) en een fietsparcours in de Ruige Heide om de rijvaardigheid aan te scherpen. Op de Zandvlietse Hoek wordt een verkeerskwis georganiseerd, en in CC De Schelde volgt een mini-EHBO opleiding door medewerkers van het Rode Kruis en een verkeersspel.”
De Jongerenverkeersdag komt tot stand door een intensieve samenwerking met de scholen,  alle leerkrachten en oudercomités, het district, de politie, jeugddienst en CC De Schelde  –  de verkeersspelen worden ter beschikking gesteld door “Lerende Stad”. Elke school zorgt voor een interventie-team.
Voor méér info:  Danielle Meirsman, districtsschepen, 0474-305 136

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *