Tweede editie Lillo Waterdorp op 12 augustus

Historische mijnenveger ‘Bernisse’ op bezoek

Op zondag 12 augustus organiseert Watererfgoed Vlaanderen van 10 tot 17 u de tweede editie van het havenfeest Lillo Waterdorp.

In Lillo, het kleinste, groenste en lieflijkste havendorpje van Vlaanderen vind je: maritieme erfgoedmarkt met info, boeken, maquettes en gadgets van o.a. Belgica Genootschap, De Kogge, Havenbedrijf Antwerpen, Op Stoapel, Promotie Binnenvaart Vlaanderen, Red Star Line museum, Scheepvaartmuseum Baasrode, Save Askoy II, Scaldis Yachtclub Lillo, Scheepsbouwmodelclub Antwerpen, The New Belgica, Uitgeverij Pandora, de Zeescouts Antwerpen en Watererfgoed Vlaanderen.

Ook is een bezoek mogelijk aan de mijnenveger AMS ms Bernisse en de klipper ‘De Avontuur’ aan de Scheldesteiger, en aan oude boten in het haventje. Verder is er gelegenheid tot ‘ship spotting’ (bekijken en fotograferen) van schepen op de Scheldedijk. De Bernisse is een op Europees vlak unieke houten mijnenveger van de Zeemacht, gebouwd op de Boelwerf in 1954, die in Nederland wordt beheerd en voor de eerste maal Antwerpen bezoekt (zie www.msbernisse.nl)

Verder zijn vijf unieke expo’s te zien: de redding van de laatste overgebleven Kongoboot Charlesville op de stand van Watererfgoed, havenfoto’s in het historische tolhuisje, Scheldefoto’s in Eetcafé De Lindelo en Louwke van ’t Licht, marineschilderkunst in Het Landshuis en de kerk. Ook mogelijk zijn: begeleide erfgoedwandelingen en Scheldetochten met historische schepen

Ten slotte is er animatie voor klein en groot door Kinderen van de Craen, Verteltheater over de Belgica, Hilde Frateur en de kleine bootcompagnie, de Burgemeester van Lillo,  en workshop badges maken door De Kogge. Drank, hapjes en vermaak bij de havenkantine.

Lillo Waterdorp wordt georganiseerd samen met Lillo Boekendorp, de grootste Vlaamse openluchtmarkt voor tweedehandse boeken. Lillo Waterdorp trok vorig jaar duizenden enthousiaste bezoekers.DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder