Twee nieuwe koningen bij de kindergans in Ekeren


EKEREN – Na een zware beslissing om het ganzenrijden in Ekeren te annuleren, was er toch grote hoop om het kinderganzenrijden wel te laten door gaan. Zij staan er toch telkens voor ons klonk het binnen het bestuur. Heel de week hou je die gsm dan in het oog gaat het droog blijven? Want ja niet alleen corona kan een spelbreker zijn natuurlijk.

Om 14 uur begonnen we met de reeks Trek het Spek, waar we veel nieuwelingen mochten verwelkomen! Tijdens corona hebben ze in Ekeren blijkbaar niet stilgezeten. Wat dan ook voor hilarische taferelen zorgde. Snoepje trekken, even op de strobaal gaan zitten en opeten, terwijl de fietsen niet eens aan de kant werden gezet.

In reeks 1 gaf Hedde Bulcke haar mantel en kroon af. Ze schoof zelf door naar een reeks hoger. Reeks 1 was zo spannend, voor iedereen die erbij was. Wanneer de vorkmeester heel voorzichtig de gans stil hing moest het spel even gestaakt worden, de emoties liepen hoog op! Jill moest huilen van de spanning. De omroeper, nonkel Guy Kanora, veegde haar tranen weg … en daar ging ze! Groot gejuich!! Jill Derden is voor de eerste keer koningin. Mooi toch die emotie bij het ganzenrijden klonk het en dit bij klein en groot. Ze is trouwens pas gestopt met wenen nadat Koning Joppe Vranken ze terug met haar voeten op de grond zette.

Tijd voor reeks 2, onze grote kinderen, nadat Lars Verhaegen zijn kroon en mantel af gaf kon het spel beginnen. Dit wel zonder Lars , die is nu reserve ruiter en zal op twee oktober meedoen aan het prinskesrijden. Na een mooie strijd nam Lara Thiry de ganzenkop uit het net! Ariën trok zo hard dat de andere ruiters zelfs niet meer moesten aantreden. Ariën De Bruyn is al voor de 2de keer koning! Andere ruiters dropen af, ja we hadden geen kans klonk het. We hebben zelfs niet onder den blote nek mogen rijden. Het feest werd afgesloten met een frietje en een drankje op een geweldig geslaagde dag. Later op de avond was er nog de nummertrekking voor het Prinskesrijden dat op twee oktober zal plaats vinden, ook op de terreinen van de scouts Ekeren Bunt.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder