Twee nieuwe Bin’s van start

Na het doorlopen van een stappenplan, samen met de plaatselijke bewoners, is het zover. De oprichting van de twee nieuwe BIN’s “Viswater Berendrecht” en “Piep in ’t Riet Berendrecht” zijn een feit. BIN staat voor Buurt Informatie Netwerk wat wil zeggen dat een buurt, in dit geval de bewoners van deze twee wijken, zich ertoe verbinden om informatie over verdachte zaken via de politie met elkaar uit te wisselen. Door de calltakers van “De Blauwe Lijn” worden getypte “tekstberichten” door een “computerstem” simultaan afgeleverd bij alle telefoonnummers van de aangesloten BIN-leden. De uitwisseling van deze gegevens gebeurt via het nieuw BE-Alert communicatiesysteem. De kosten om dit netwerk in werking te stellen, zijn voor rekening van de Lokale Politie Antwerpen.
De officiële ondertekening van het protocol tussen burgemeester, korpschef, BIN-coördinator en de gemandateerde politiebeambte vindt plaats op woensdag 18 januari om 20 uur in het districtshuis, Antwerpsebaan, 140 te Berendrecht. Iedereen kan dit bijwonen. Op deze avond wordt ook de praktische werking van het systeem toegelicht. Tijdens de receptie, u aangeboden door het district, is er nog mogelijkheid tot het stellen van vragen over het BIN.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder