Tulpenpluk krijgt een digitaal tintje

het tulpenveld op zaterdag 17 april

De Tulpenpluk in district Berendrecht-Zandvliet-Lillo gaat dit jaar niet door, maar krijgt een digitaal alternatief in de vorm van een online-tulpenspel. De 170.000 tulpen, die in het najaar van 2020 werden geplant, worden door kleine ploegen leerlingen van de tuinbouwafdeling van PITO Stabroek, stadsmedewerkers en vrijwilligers geplukt en bezorgd aan ziekenhuizen, woonzorgcentra en de bewoners van Berendrecht, Zandvliet en Lillo.
De tweejaarlijkse Tulpenpluk in Berendrecht verwelkomt normaal gezien zo’n 15.000 bezoekers die op de tulpenweide een bosje tulpen komen plukken. Omwille van COVID-19 kan dit jaar de tulpenpluk dit jaar niet op de traditionele manier doorgaan.

Digitaal tulpenspel
Wie toch het plukplezier wil beleven, zal dat kunnen met het tulpenspel op de website www.digitalepluk.be. Tijdens dit online-spel verzamelen spelers tulpen, die ze vervolgens als een digitaal boeket kunnen doorsturen naar vrienden, familie en collega’s. Er staat geen limiet op het aantal keren dat men het tulpenspel kan spelen. Deze voorraad tulpen is immers onbeperkt.

Tulpenbosjes voor districtsbewoners en de zorg
Om de 170.000 geplante tulpen niet verloren te laten gaan, plukken leerlingen van de basisscholen De Brem, De Beren, De Brenne en Noordland van maandag 19 april tot en met donderdag 22 april de eerste tulpen. Zij nemen deze mee om hun klassen op te fleuren. Vanaf 26 april is het de beurt aan de leerlingen van de tuinbouwafdeling van PITO Stabroek, stadsmedewerkers en vrijwilligers. Alle tulpen worden geplukt, verzameld en per 10 samengebonden.

Deze tulpen worden verdeeld onder de bewoners van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo. Zij krijgen binnenkort een tulpenbon in de bus die ze kunnen inruilen voor een bosje tulpen aan een van de verdeelpunten in het district van woensdag 28 april tot en met zaterdag 1 mei. Voor een vlotte en veilige verdeling van de tulpen komen bewoners het best alleen naar hun gekozen verdeelpunt, met een mondmasker, en houden ze steeds 1,5 meter afstand. Een overzicht van de data en verdeelpunten staat op www.tulpenpluk.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.

Een mobiele ploeg bezorgt ook tulpenbosjes aan de woonzorgcentra van Antwerpen en de ziekenhuizen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen en Gasthuiszusters Antwerpen. Ook voor de buurgemeentes Woensdrecht en Stabroek zijn er tulpen gereserveerd. De plukkers van de gemeente Woensdrecht en Stabroek plukken voor de zorg in hun gemeenten.

Ondanks de uitzonderlijke omstandigheden geniet iedereen dit jaar zo toch van een bosje tulpen, fysiek of digitaal. In 2023 is iedereen opnieuw welkom om te plukken op de tulpenweide.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *