TTC NODO gaat als eerste Antwerpse club voor klimaatneutraal

v.l.n.r.: Luc Thysens, adviseur verkoop Ensys; Albert Joris, penningmeester TTC Nodo;
Dirk Craen, raadslid TTC Nodo, Bart Talpe, zaakvoerder Ensys; Kim Corten, zaakvoerder Ensys

De ambitie om als club energieneutraal te gaan dateert van lang voor de huidige energiecrisis

EKEREN – In navolging van andere sportclubs in zowel binnen- als buitenland stelde Tafeltennisclub NODO zich reeds enkele jaren terug als doel om zoveel en zo snel als mogelijk energieneutraal te worden. Het geld voor de enkele tienduizenden kWh aan elektriciteit en duizenden kubieke meters aan gas kon immers beter besteed worden aan de sport en het clubleven en tezelfdertijd deed de club daarmee ook een duit in het milieuzakje.

Met dank aan de Stad Antwerpen en Ensys Kapellen
Dankzij de financiële steun van de stad Antwerpen kon TTC Nodo dit project aanvatten. Na het bevragen van enkele installateurs besloot TTC Nodo beroep te doen op de firma Ensys. Deze installateur werd geselecteerd omdat ze én regionaal én gereputeerd zijn. Ensys verbond zich ertoe om samen met het bestuur van TTC Nodo naar de beste oplossingen voor de club te zoeken. Ensys is thuis in zowel zonnepanelen als batterijen als warmtepompen, technologieën waarmee TTC Nodo klimaatneutraal trachtte te worden.

Met een ondertussen voltooide installatie van 24420 Watt Piek aan zonnepanelen, 40 kWh aan batterij en 4 X 10 KW warmtewisselaars is TTC Nodo blij te kunnen melden dat het doel nagenoeg bereikt werd (één dossier voor een hybride lucht-water warmtepomp voor de cafetaria met 2 extra batterijmodules ligt op het moment van schrijven nog ter goedkeuring bij de gemeenteraad). 

De eerste club in Antwerpen
Daarmee zal TTC NODO als eerste tafeltennisclub in het Antwerpse zich klimaatneutraal mogen noemen en werd onze doelstelling, er is een enorm besparingspotentieel voor alle sportfaciliteiten,het maximaal gebruik van goedkopere en milieuvriendelijke energie, op tijd bereikt en kunnen we als club nu ook de torenhoge energieprijzen de baas. Wij hopen uiteraard dat we hiermee vele andere clubs kunnen inspireren en zo ook vanuit het Antwerpse sportlandschap ook allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan het klimaat en het hoofd kunnen bieden aan de energiecrisis.

Met dank aan de stad Antwerpen en aan Ensys Kapellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder