Bekende Vlamingen op de afspraak familie- en wandeldag Breek De Stilte vzw

Ben Rotiers, Marijn Devalck, David en Roger Edor

Sponsors en sympathisanten schenken 14.650 euro aan de vzw

Op zondag 4 september organiseerde Breek De Stilte vzw voor de 26ste keer haar familie- en wandeldag ten voordele van autisme.   Het kasteel Ravenhof in Stabroek, al 25 jaar de vertrouwde stek voor de Autisme-Familie-Wandeldag, wordt momenteel grondig gerenoveerd. Daarom moest de organisatie op zoek naar een andere locatie. Er werd uitgeweken naar  zaal Moorland, achter het gemeentehuis van Stabroek.

Het mocht dan wel een nieuwe locatie zijn, maar het  vertrouwd concept bleef bestaan.  Je kon ontbijten of deelnemen aan de klaverbladwandelingen.  Naast de nieuwe wandelingen kon je  om 14 uur op stap met verschillende BV’s tijdens de geleide wandeling. Peter Marijn Devalck, Ben Rottiers, Marianne Devriese en Steve Geerts waren weer op de afspraak. Voor aanvang van de wandeling schonken bedrijven, met een hart voor autisme een mooie bijdrage.

Zo’n 100 wandelaars trokken in het zog van twee boswachters en Ben Rotiers, naar het marktplein om zo richting het fort van Stabroek te gaan en het Antitankkanaal te volgen tot aan de servitudeweg van Fréland, die voor deze gelegenheid uitzonderlijk werd opengesteld. Langs het Hoogeind keerde het gezelschap terug naar de Moorlandzaal.  Voor Ben is het al zijn vijfentwintigste deelname aan de familiedag. “Ik probeer zoveel mogelijk te komen, maar beroepsmatig lukt dat niet altijd”, zegt Marijn Devalck, peter van de vzw Breek de Stilte.

Wie niet mee ging wandelen kon genieten van een streepje muziek, gebracht door verschillende lokale artiesten.  Voor de kinderen was er kindergrime, springkasteel en speeltuin.
 

Giften

Om aan de specifieke zorg voor hun kind met autisme te kunnen voldoen, moeten ouders enorm veel doen. Vzw Breek de Stilte probeert haar steentje bij te dragen met  de organisatie van de gekende wandeldag, om het autisme regionaal in de kijker te stellen.  Dankzij de talrijke gulle giften van sympathisanten en  sponsors mocht de vereniging op deze editie een cheque van 14.650 euro in ontvangst nemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder