Torenseweg strijdtoneel voor tijdrit


kasseiweg strijdtoneel voor tijdrit

STABROEK – Dennis Geuens zaakvoerder van fietshandel BikeAholic speelde al langer met de gedachte om een tijdrit te organiseren op en rond de spraakmakende kasseiweg de Torense Weg. Corona stak wat stokken in de wielen maar nu op zaterdag 18 maart 2023 staat niets nog de organisatie in de weg.
Bibberkoers, is de naam die Dennis aan zijn tijdrit heeft gegeven. Voor hen die de Torense Weg te Stabroek niet kennen nog even meegeven dat deze weg, een nog authentieke kaarsrechte kasseiweg is van iets meer dan één kilometer. De weg is ook elk jaar de scherprechter in de Antwerp Port Epic, waarbij de renners de weg vier maal moeten overdokkeren.

De wedstrijd
Dennis heeft samen met enkele medewerkers een mooie wedstrijdformule in elkaar gestoken. De wedstrijd staat open voor iedereen, ook de fiets waarmee je aan de start verschijnt maakt niets uit, zolang je ros maar niet elektrisch wordt aangedreven, de organisatie beperkt zich voor deze eerste editie tot maximaal 100 deelnemers.
De wedstrijd, die aanvangt rond 11 uur in de voormiddag, wordt gereden in diverse rondes. Bij de eerste ronde en tweede ronde starten telkens 5 renners, waarvan de twee beste doorgaan naar de volgende ronde. Vanaf eliminatieronde drie wordt er nog gestreden met 4 renners, dit gaat zo door tot er nog 4 renners overschieten die een laatste maal de Torense Weg moeten trotseren. De loting voor de eerste passage zal zo geschieden dat favorieten en clubgenoten elkaar pas later in de wedstrijd zullen ontmoeten, voor zover dit mogelijk is.

Racefiets

De uiteindelijke winnaars zijn enerzijds diegene die via zijn Strava account kan aantonen als snelste het ‘segment Torense Weg’ heeft afgelegd, hij of zij wordt beloond met een waardebon. De winnaar – kasseikoning van de Polder – van de finale krijgt een mooie Eddy Merckx racefiets ter waarde van 1.100 euro mee naar huis. De renners die de laatste passage van deze tijdrit hebben gereden vallen uiteraard ook nog in de prijzen. Voor de deelnemende dames wordt een apart klassement opgemaakt.
Beleving


Dat deze, toch wel unieke tijdrit, een heel feestelijk gebeuren zal worden is wel zeker. Dennis zorgt alvast voor catering aan aankomst- en startplaats tel daarbij nog de nodige sfeermuziek met dj Jeffius en dj The Chef. En de BikeAholic after-party met optredens van ‘Vic Smetley &The Bastards’ en ‘Achterklap’, na de wedstrijd in het nabije Stafort. Dit alles moet ervoor zorgen dat deze eerste editie van de ‘Bibberkoers’ kan uitgroeien tot een mooie traditie. Om een richttijd neer te zetten is men momenteel nog volop in onderhandeling met diverse renners waaronder Toon Vandebosch en David van der Poel. Wie graag eens een elektrische mountainbike wil uittesten zal dit kunnen doen op een testparcours in de buurt van het Stafort.
Dennis, wenst alvast via deze weg zijn sponsors, dranken Vandermolen, Stafort, DCS Sanitair en Reclam te bedanken voor hun steun en medewerking.

De inschrijvingen starten zaterdag 4 februari. Max. 100 deelnemers aangevuld met eventueel battles voor dames bij voldoende inschrijvingen. Dus snel zijn is de boodschap. Deelname kost €20 p/p waarvan er €5 naar een goed doel gaat. De afterparty is op uitnodiging en gratis. Info op facebook: Bibberkoers 2023

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *