Groen – Vooruit Kalmthout bundelen de krachten

KALMTHOUT – Op zaterdag 4 februari beslisten de algemeen vergaderingen van GroenKalmthout en Vooruit Kalmthout om bij de lokale verkiezingen in 2024 de krachten te bundelen. De twee partijafdelingen zullen in kartel naar de kiezer trekken en zo hun progressieve programmapunten samen verdedigen.

Inga Verhaert, Fractieleider Vooruit Kalmthout stelt: “Onze standpunten liggen doorgaans erg dicht bij elkaar. We zijn ervan overtuigd dat we daarom beter de krachten bundelen. Er is al genoeg polarisatie in de politiek. Wij geven liever het voorbeeld van constructieve, progressieve samenwerking.”

Hans De Schepper, fractieleider GroenKalmthout voegt toe: “Samenwerken met Vooruit in Kalmthout geeft ons de mogelijkheid om een grotere impact te hebben op de politieke agenda in onze gemeente. Wij hopen dat de kiezer dit progressief front zal steunen zodanig dat we een aantal  veranderingen kunnen doorvoeren.”

In de aanloop naar 2024 zullen de twee huidige fracties vaker gezamenlijke initiatieven nemen en inhoudelijk verder samenwerken. Na de verkiezingen zal het kartel Groen – Vooruit Kalmthout als één fractie in de gemeenteraad zetelen.

Het kartelprogramma krijgt de volgende maanden vorm in samenspraak met leden en sympathisanten van beide partijen. Ook ongebonden, progressieve stemmen zijn welkom om mee te praten over het programma. Meer info over de kandidatenlijst volgt later. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *