Tom Goovaerts in topconditie voor Belgisch Kampioenschap Elite zc

tom-goovaerts
Als tweede in de rij stellen wij u Tom Goovaerts voor. De 27 jarige Tom, momenteel samenwonend met Ilke Wezenbeek, vult zijn dagen buiten het fietsen als fietsenmaker. Hij is de zoon van Jan en Reinhilde Govaerts – Goossens uit de Plantinlaan te Putte. Tom was vorig jaar voor ons de perfecte gids voor de verkenning van het parcours van Schaal Sels. Jammer genoeg kwam hij een week voor de start zwaar ten val waardoor zijn deelname aan de unieke editie van Schaal Sels in het water viel.
Bij welke ploeg ben jij momenteel aangesloten en hoe lang rijd je al in competitie?
Momenteel rijd ik voor Royal Antwerp Bicycle club en rijd al 10 jaar in competitieverband.
Hoe verliep tot heden je wielerseizoen? Wat zijn de verwachtingen naar volgend seizoen?
Het seizoen verloopt tot nu toe redelijk constant. Tot nu toe heb ik 1 overwinning behaald op zaterdag 6 augustus in Brasschaat “Den Bethanie”.  Verder stond ik zesmaal op het podium en eindigde 13 keer binnen de top 10.
Naar het einde van het seizoen toe zou ik graag de constante van de afgelopen koersen aanhouden. Voor volgend seizoen weet ik het nog niet juist maar ik denk bij de ploeg te blijven. In de ploeg is er een heel goede sfeer en worden de renners niet onder druk gezet. Het is heel fijn om in die omgeving weekends door te brengen.
Ben je blij met een kampioenschap in eigen dorp? Wat is je mening over het parcours?
Ik vind het heel leuk dat het kampioenschap naar Stabroek komt de komende 3 jaar. Al is het wel spijtig dat Stabroek geen selectief parcours kan bieden. Enkel als er voldoende wind staat kan het een heel selectieve koers worden.
Heb je ambitie voor dit kampioenschap?
Mijn doel is om mee in de finale te zitten en dan kan er met een kleine tactische zet een mooie uitslag uit de bus vallen. Wat ik niet hoop is dat er een klein groepje wegrijdt in het begin en dat we dan heel de dag rijden voor een massasprint.
Wat is  je mooiste koersmoment tot heden? Welk moment koester je, als een van je mooiste sportieve momenten?
Het winnen van de laatste rit in de tweedaagse van de Gaverstreek en daardoor ook de eindzege te nemen is mijn grootste overwinning. Ik heb heel veel mooie momenten beleefd met het koersen. Met 4 jaar op continentaal niveau te rijden heb ik in heel veel verschillende internationale wedstrijden in het buitenland mogen rijden.
Te veel mooie momenten om er 1 uit te kiezen al zal mijn overwinning in Zweden, waar mijn broer toen aanwezig was omdat hij daar studeerde en omdat het met een ploeg was die heel goed samen hing, wel een van de leukste momenten zijn geweest.
Wie zie jij dit BK winnen?
Joeri Stallaert is heel goed op dreef en hem zie ik zijn titel van vorig jaar wel verlengen. Of Timothy Stevens die de afgelopen jaren steeds op het podium stond.
Hoe heeft de fietsmicrobe je te pakken gekregen? Zit of zat er nog familie in het wielermilieu
Bij ons in de familie is er niemand die koerst of gekoerst heeft. Ik ben beginnen fietsen door mijn buurman die iedere zaterdag en zondag met een clubje ging fietsen waar ook ex deelnemers van de Tour de France bij reden. Van eens mee te gaan met die groep ben ik geleidelijk  aan eerst gaan veldrijden en later gaan wielrennen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder