Toekomst Sjachermarkt Lillo voor vele jaren verzekerd

De Sjachermarkt lokt duizenden dagjesmensen naar Lillo

LILLO – Volgend jaar op zondag 18 augustus wordt Lillo opnieuw overspoeld door duizenden dagjesmensen. Dat lieten Guy Van de Ven en Harald Dens zopas weten. Guy Van de Ven stopt als organisator en vindt in Harald Dens een waardige en gemotiveerde opvolger.

Harald Dens (zittend) neem de organisatie van de Sjachermarkt over van Guy Van de Ven (staand)

Er ontstond zenuwachtigheid toen Guy Van de Ven tijdens de jongste editie van de Sjachermarkt liet weten ermee te stoppen. Het werd hem teveel. Guy Van de Ven: “Heel veel standhouders trokken aan mijn mouw, letterlijk en figuurlijk, en probeerden me te overtuigen om nog minstens een jaartje verder te doen. Ik heb me niet laten overhalen. Mijn besluit stond al lang vast. Ik wist echt niet dat het organiseren zoveel tijd en energie vroeg. De voorbije twee edities heb ik me voor meer dan honderd procent ingezet. Verder doen was geen optie, zeker niet wanneer je dat combineert met een full time job. Om te vermijden dat de Sjachermarkt uit de belangstelling zou verdwijnen, ben ik meteen na de laatste editie op zoek gegaan naar een opvolger.”

Sjachermarkt blijft

Harald Dens woont in Berchem. Toen hij in Gazet Van Antwerpen het artikel las over de Sjachermarkt heeft hij vrijwel meteen contact opgenomen met Guy. De twee kwamen al vlug tot een akkoord om de fakkel door te geven.

Harald Dens: “Ik kende Lillo wel, maar dan vooral als naam. Zelf heb ik de Sjachermarkt nooit zelf bezocht, maar ik ken wel de goede reputatie van deze rommelmarkt. Voor mij wordt het een uitdaging om de Sjachermarkt niet alleen in leven te houden, maar ook om de reputatie nog op te krikken. Ik krijg hierbij gelukkig steun en raad van ervaren organisatoren uit de als Philippe Van Iersel en Hugo Quireynen. Zelf kan ik een beroep doen op een sterke groep vrijwillige medewerkers.”

Harald Dens benadrukt dat het hier zeker niet gaat om een overhaaste beslissing. De man uit Berchem heeft al heel wat ervaring met het organiseren van rommelmarkten en andere evenementen. “Het zijn de standhouders die het hart van de Sjachermarkt vormen. Hen wil ik zeker op een transparante en open communicatie benaderen. De volgende datum van de Sjachermarkt Lillo ligt al vast. Zondag 18 augustus 2024 hoop ik hier meer dan 120 standhouders te verwelkomen. Zij zijn de kern van dit massaevenement en kunnen vanaf nu al inschrijven via www.vikingevents.be”

(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *