Joris Mertens wint voor het tweede jaar op rij de 16de Grote Prijs van Nelekes

Al de deelnemers van de Kermiskoers in Berendrecht (foto Ian Segal)

BERENDRECHT – Op dinsdag 29 augustus werd de Grote prijs Jos Van Nelekes gereden, een wielerkoers voor de plaatselijke wielerclubs over 20 ronden van 2,5 km. De koers startte aan de Solfplaats en ging nadien via de Dorpstraat, Zandweg, Antwerpsebaan, Monnikenhofstraat terug naar de Solftplaats.

60 renners van de lokale ploegen The Eagles, Sturmers, Jarisk, Cycling Monkeys, Polderklievers en TC Raffic, moesten 20 rondjes afleggen door de Berendrechtse straten. Na 9 geneutraliseerde rondes achter de volgwagen werd de koers vrijgegeven en sleurde afwisselend renners van de verschillende ploegen aan de kop tegen een gemiddelde van 43 km/uur. Het was wringen voor een plaatsje vooraan en de grote kleppers waren zeker mee. Jorrit Verwimp van The Eagles, winnaar van de Polderkoers met een Hart in Zandvliet, zat steeds mee in de kopgroep en had als opdracht Max De Jongh naar de overwinning te loodsen. Maar dat was buiten de vorm van Joris Mertens van de Polderklievers gerekend die voor het tweede jaar op rij als eerste over de meet spurtte. Joris woont in Kapellen en werkt bij BASF, reed voor de derde keer mee en stond al elke keer op het podium. Max De Jongh (The Eagles) werd nog verdiend tweede en derde was Brian Van Tilborgh (Cycle Monkeys).

Nicole van café Berendrecht Sport en schepenen Sandra Suykerbuyk en Rudi Sempels waren present om de bloemen en trofees te overhandigen. Ook de speakers Fré Crynen en Bert Wouters zorgden voor de nodige info en wat ambiance. Het talrijk opgekomen publiek genoot van deze geslaagde editie!

V.l.n.r. schepen Sandra Suykerbuyk tweede Max De Jongh (The Eagles met een broek van WTC Hamburg?), winnaar Joris Mertens (Polderklievers), derde Brian Van Tilborgh (Cycle Monkeys), schepen Rudi Sempels en Gerrit Sturm

De omroepers Fré Crynen en Bert Wouters met in het midden Jeanne, weduwe van Franske Brands,
die het startsein van de koers gaf.

foto’s Ian Segal

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *