Meer dan 10.000 leerlingen en cursisten kiezen voor kwaliteit bij Provinciaal Onderwijs Antwerpen

PITO beschikt over indrukwekkende chemische installaties

STABROEK – De groeiende populariteit toont aan dat ouders en leerlingen/cursisten de toegankelijke en resultaatgerichte aanpak van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen waarderen. Met een duidelijke nadruk op hoogwaardige beroeps- en technische richtingen speelt het Provinciaal Onderwijs Antwerpen bovendien in op de behoeften van de arbeidsmarkt. In het volwassenenonderwijs springt vooral de forse stijging in de opleiding ‘Nederlands voor anderstaligen’ (NT2) in het oog.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Provinciaal Onderwijs, toont zich verheugd over de inschrijvingen voor het komende schooljaar: “Het Provinciaal Onderwijs Antwerpen blijft inzetten op kwalitatief onderwijs voor beroeps- en technische richtingen. Dat doen we door te investeren in duurzame schoolinfrastructuur en moderne leermiddelen”.

PITO Stabroek

Met 1306 leerlingen doet PITO Stabroek het erg goed. De school heeft een stevige reputatie opgebouwd met haar sterke technische richtingen. De nabijheid van de haven en de nauwe samenwerking met heel wat bedrijven uit de omgeving maken van de school een kweekvijver voor technisch personeel. Met name de chemiesector profiteert mee van de indrukwekkende chemische installaties waarmee jongeren worden klaargestoomd voor een job in de sector. Ook de vele land- en tuinbouwbedrijven uit de omgeving vinden in PITO een waardevolle partner. Vanaf dit schooljaar zullen leerlingen uit de land- en tuinbouwopleidingen zich immers optimaal kunnen voorbereiden op een job in de sector in de gloednieuwe M-loods waar zowel landbouwvoertuigen als klaslokalen gehuisvest zullen worden. De werken voor dit water- en energiezuinige gebouw zijn bijna afgerond.

Info: www.provincieantwerpen.be/poa

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *