Toch zichtbaar protest in Zandvliet

ZANDVLIET – In de buurt van het Zandvliets recyclagepark kon men op zondag 12 september langs het parcours van Antwerp Port Epic 2021 dit ludiek protest zien tussen de vele reclame-nadars. Over het sluiten van en het definitief verdwijnen van het recyclagepark Zandvliet wordt er onder de bewoners van het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo heel wat geklaagd. Het is een zoveelste maatregel dat hen weer iets ontneemt.

Sinds de aanhechting van Zandvliet, Berendrecht en Lillo bij de stad Antwerpen in 1958 werden deze gemeenten in de vergeethoek geduwd. Pas vanaf de jaren 80 – 90 werd het district toch meer en meer als volwaardig beschouwd. De nog onverharde wegen werden eindelijk verhard en kregen riolering. In Zandvliet kwam er een van de eerste recyclageparken van Antwerpen stad. Een nieuw districtshuis en politiekantoor, een mooi vernieuwd cultureel centrum en sporthal werden gebouwd. Wat later werden door de aantrek van het Aquafinproject zo maar eventjes 20 straten vernieuwd met de huidige gescheiden rioleringen.
In de laatste 10 jaar zagen de bewoners echter verschillende zaken verdwijnen zoals politiekantoor of bijvoorbeeld ook de verschillende mogelijke activiteitensubsidiëringen voor verenigingen. Ze ergeren zich ook aan de late en plotse communicaties. Het plotse nieuws van de komst van het gesloten asielcentrum en de laatste officiële brief van de stad Antwerpen in elke brievenbus over het verdwijnen van het recyclagepark (zonder ondertekening van de politiek verantwoordelijken), verontwaardigt hen meer en meer.

“Wat is het volgende dat ons ontnomen wordt en wanneer zullen we dat te weten komen? “ vragen de bewoners van het district zich nu al af.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *