Kermisloop ‘Putte Grens’ gaat door!

PUTTE – In 2020 kon omwille van Corona de 15e editie van de Kermisloop Putte Grens helaas niet doorgaan. Voor 2021 zag het er lange tijd opnieuw niet goed uit. Maar nu is de kogel toch door de kerk: na intensief overleg met het bestuur van de Kermisloop, zetten de betrokken gemeentebesturen het licht op groen! In samenwerking met de gemeenten zet de organisatie nu alles op alles om alsnog klaar te geraken tegen 11 oktober om een succesvolle 15e editie van de ondertussen zeer populaire Kermisloop Putte Grens te organiseren!

“We zijn enorm blij dat we groen licht gekregen hebben!’ aldus een duidelijk opgeluchte Marc Janssens, Voorzitter van het bestuur van de Kermisloop. “De Kermisloop is op zeer korte tijd uitgegroeid tot een evenement waar heel veel mensen naar uitkijken. De lopers uiteraard, maar zeker ook de inwoners van ons grensdorp; voor hen is de Kermisloop een waar volksfeest waar ze letterlijk op straat samenkomen om te genieten van de sfeer, elkaars gezelschap en een lekkere pint, het is echt iets dat onze gemeenschap samenbrengt en verbindt. En dat was ook het uitgangspunt toen we startten met de Kermisloop 16 jaar geleden: de mensen van het dorp samenbrengen! Dat we dat nu, na 18 maanden Corona-ellende opnieuw kunnen doen, maakt ons enorm gelukkig!”   

Het bestuur van de Kermisloop was al enkele maanden geleden gestart met de organisatie, maar heel wat procedures stonden ‘on hold’ omwille van de onzekerheid rond de Corona-maatregelen. Voor Johan Bogers, secretaris van de Kermisloop en ook dit jaar weer de drijvende kracht achter de administratieve kant van de organisatie, waren de afgelopen maanden een ware rollercoaster: “Uiteraard konden de lokale overheden enkel maar de geldende regels volgen bij het toekennen van onze vergunningen, en tot voor kort was dat helaas herhaaldelijk een ‘neen’. Maar omdat zowel het bestuur als de gemeenten dit evenement zo graag willen laten doorgaan, hebben we de afgelopen weken intensief overlegd, en zijn we er gelukkig uit geraakt; we hebben nu samen een scenario en maatregelen afgesproken dat ons toelaat om alles op 11 oktober met respect voor de Corona-maatregelen te laten doorgaan. Nu maar hopen dat er geen wijzigingen meer komen in de timing en planning van de Corona-maatregelen!”. 

De Kermisloop gaat door op het traditioneel parcours en in zijn traditioneel formaat, dus met 3 reeksen: kidsrun, 5 km, 10 km. Ondanks de versoepelingen in de Corona-maatregelen, benadrukt het bestuur dat er wel een aantal beperkingen van kracht zullen zijn, zoals: mondmaskerplicht voor de toeschouwers aan de vertrek/aankomstzone, beperking van het aantal inschrijvingen tot 700 deelnemers per reeks (voor 5 km, 10 km), inschrijvingen bij voorkeur via www.kermisloop.be en op de braderij op 10 oktober, geen daginschrijvingen.

De Kermisloop Putte Grens zal doorgaan op 11 oktober, zoals de traditie het wil is dat wederom op maandag, ‘de dag na de braderij en de dag voor de wielerwedstrijd’. Het epicentrum, zijnde de vertrek/aankomstzone, ligt op de Ertbrandstraat net voor de landsgrens tussen België en Nederland. Het is momenteel nog niet duidelijk of de wielerwedstrijd op dinsdag 12 oktober georganiseerd zal worden. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *