Tinne Van Oevelen koningin Kalkoenrijders


Op zaterdag 14 april streden 28 kalkoenrijders  in Stabroek, om de koningskroon. Het werd opnieuw een beklijvende strijd die in het voordeel van Tinne Van Oevelen werd beslecht. Het is de tweede maal dat ze de kop van de kalkoen weet te trekken.

’s Morgens verzamelden de 28 deelnemers, samen met een tiental sympathisanten en harmonie in Café De Klok voor wat de hoogdag is van de kalkoenrijders. Ook dit jaar waren de weergoden weer goed gezind en dit zorgde mee voor de aangename sfeer bij vertrek. Het was 10u toen de kleurrijke bende de Dorpsstraat overstak naar Café Valentina. Koning Bart Van Hees werd op de schouders gedragen wat toch tot enkele verbaasde blikken van voorbijgangers leidde.

Na deze eerste stop trakteerde koning Bart zijn onderdanen op drank en versnapering bij hem thuis in de Hoge Weg. Ook Koen Huybrechts, eveneens Hoge Weg, trakteerde zijn tegenstanders op een pintje bij hem thuis. Probeerde hij hier al een eerste schifting door te voeren? Hierna werd het hoogtijd om de magen te vullen bij de Polderruiters. Veerle Nonneman van Baget Express had voor ieder spek en ei klaargemaakt, wat met veel smaak werd verorberd.

Ondertussen werd er ook al duchtig gedoopt, geen van de nieuwe kalkoenrijders ontsnapte eraan. Er moest dan nog één café aangedaan worden alvorens de strijd kon losbarsten. De spanning steeg, wat hier en daar tot grootspraak leidde. Er waren er al enkele die zich koning waanden. Rond 15u trokken de kalkoenrijders van Café Het Zwart Schaap terug naar De Klok want om 15u30 zouden ze eraan beginnen.

Het werd een mooie en eerlijke strijd, vakkundig aan elkaar gebabbeld door Zjuul Krapuul. Albert Van Ginneken, bijgestaan door Dirk Dingemans, sneed het net met de grootste precisie en Leo Cornelissen en Tom Joppen noteerden de sponsorpremie, die zou oplopen tot 2.400 euro. Rond 18u volgde de ontknoping van het schouwspel. Jöry Risteyn wist het net te trekken waarna de concentratie bij de Kalkoenrijders toenam. Uiteindelijk kreeg ieder zijn kans onder de blote nek, want het duurde twee toeren alvorens Tinne Van Oevelen de kop wist te bemachtigen. Meteen goed voor haar tweede titel, waarna het feest pas echt kon beginnen.

foto’s Nathalie De Paepe

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *