Sporthal Hemelrijk opent deuren te Essen

Essen maakt komend weekend (21 en 22 april) kennis met nieuw en modern sportcomplex

Na jaren van voorbereiding, hard werk en overleg, wordt de nieuwe sporthal aan de Moerkantsebaan in Essen komend weekend officieel in gebruik genomen. Het openingsweekend start op zaterdag 21 april vanaf 17.00 uur met een plechtig moment voor pers en genodigden. De publieke opening vindt een dag later plaats, op zondag 22 april. Tussen 10.00 en 18.00 uur is iedereen welkom om het sportcomplex te komen ontdekken.

Het gemeentebestuur van Essen, i.s.m. het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) en bouwbedrijf Pellikaan, nodigt u via deze weg dan ook van harte uit om komende zaterdag de opening van sporthal Hemelrijk bij te wonen. Het officiële gedeelte begint om 17.00 uur, gevolgd door een optreden van Turnkring Volharding en Turnkring Vlug & Blij en een openingsreceptie met hapje en drankje.

Demonstraties tijdens opendeurdag
Op zondag kan het grote publiek vanaf 10.00 uur de nieuwe sporttempel en omgeving bezichtigen. Tussen 14.00 en 18.00 uur zijn er demonstraties van verschillende sporten en kunnen bezoekers de fotoreportage ‘Spirit of Sport’, rond de echte waarden van de sport, bewonderen.
State of the art
De nieuwe hal is een toonbeeld voor andere sporthallen in de regio. De sporthal bevat naast de grote sportzaal nog een polyvalente zaal, twee praktijkruimtes en een ruime cafetaria met terras. Dit alles in een hypermoderne omgeving.
Opknapbeurt voor het park
Heel het sportpark krijgt meteen een grondige opknapbeurt. Zo krijgt de atletiekpiste een kunststofbaan, het dierenpark wordt opgefrist, er komt een volwaardig skatepark, een multisportterrein en een Finse piste van ongeveer 1 km lang. Er zijn 120 parkeerplaatsen voorzien op een nieuwe parkeerterrein en ook de zeven tennisvelden werden volledig vernieuwd (zie plattegrond in bijlage).

Praktisch
Officiële opening: zaterdag 21 april 2012
17.00 uur – begin officieel gedeelte genodigden
17.30 uur – optreden/demo Turnkring Volharding en Turnkring Vlug & Blij

Publieke opening: zondag 22 april 2012
10.00 -18.00 uur – opendeurdag
14.00 -18.00 uur – allerlei sportdemonstraties
Waar?        Sportpark Hemelrijk
Moerkantsebaan 34 (naast Karrenmuseum)

Meer informatie?    
Sportdienst Essen,   sport@essen.be, 03 670 01 45


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *