Tijdelijk enkelrichtingsverkeer in Ertbrandstraat-Kapelsestraat

KAPELLEN – Op donderdag 11 en vrijdag 12 juli geldt er enkelrichtingsverkeer in de Ertbrandstraat-Kapelsestraat, vanaf de Klinkaardstraat tot de Kalmthoutsesteenweg. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat er herstellingswerken aan het fietspad.

Enkele jaren geleden vernieuwde het AWV de fietspaden van de Ertbrandstraat/Kapelsestraat. Op het fietspad in de richting Nederland zijn er echter problemen met plasvorming. Kwaliteitsproeven hebben uitgewezen dat het fietspad niet voldoet aan de kwaliteitseisen die AWV oplegt als wegbeheerder. De aannemer die de werken in het verleden uitvoerde, legt daarom de toplaag asfalt van het fietspad opnieuw aan.
Tijdens de werken is het fietspad richting Nederland afgesloten tussen de kruispunten met de Kalmthoutsesteenweg en de Klinkaardstraat. Fietsers steken over en rijden tijdelijk in dubbele
richting op het fietspad langs de kant naar Kapellen-centrum.
In de Ertbrandstraat/Kapelsestraat geldt enkelrichtingsverkeer voor het gemotoriseerd verkeer. Verkeer van Putte naar Kapellen blijft mogelijk. Naar Putte volg je de omleiding via de N122 Kalmthoutsesteenweg en de N111 Klinkaardstraat.
Fietsers kunnen wel in beide richtingen door. Plaatselijke signalisatie geeft aan wanneer zij het fietspad aan de overzijde moeten gebruiken. Ook de bussen van De Lijn rijden om. De route kan je raadplegen op www.delijn.be/routeplanner.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *