Terug naar normaal voor Karateschool Ookami Dojo


Stabroek – Op woensdag 9 juni werden de Coronamaatregelen opnieuw wat versoepeld. Voor de karatekas van Ookami Dojo brak daardoor het langverwachte moment aan waarop zij weer indoor kunnen gaan sporten. “Onze leden vanaf 12 jaar hebben een bijzonder seizoen achter de rug”, vertelt clubhouder Jelle Strybosch, “maar we zijn blij dat we het op een mooie manier kunnen afronden.”

De karatekas van Ookami Dojo hebben er een bijzonder jaar opzitten. Nadat Corona het vorige sportseizoen bruusk onderbrak, wierp het ook in 2020 – 2021 regelmatig roet in het eten. “De maatregelen veranderden aan een sneltempo en dat vroeg van onze organisatie héél veel plan- en organiseerwerk”, vertelt Jelle. “Onze lesgevers en ons bestuur moesten met iedere update nieuwe trainingsroosters uitwerken en kijken hoe we zo veel mogelijk karatekas de kans konden geven om te trainen. Dat leidde soms tot absurde situaties. Vanaf 5 maart mochten we met de jongste leden in bubbels van 10 sporten. Onze lesgevers stonden toen op 3 verschillende locaties les te geven aan die kleine bubbels. Iedere zaal kreeg twee keer zo’n bubbel over de vloer en die werden dan afgelost door de volwassenen die buiten in bubbels van 4 konden trainen. Het was een huzarenstukje om dat klaar te krijgen!”

De Stabroekse Sportdienst en ook de directie van PITO Stabroek hielpen de karateschool regelmatig uit de brand. Kevin W., die Ookami Dojo vertegenwoordigd in de Sportraad, licht toe: “Het weer was de voorbije maanden erg wisselvallig en omdat onze oudere leden enkel buiten konden trainen, vreesden we dat hun seizoen opnieuw in het water ging vallen. Het PITO schoot ons echter te hulp, want zij stelden hun afdak beschikbaar voor onze buitentrainingen. We hebben zo toch het onderste uit de kan kunnen halen en hebben sinds maart eigenlijk ononderbroken kunnen trainen met ál onze leden.”
Het sporten veilig houden, was ook een enorme uitdaging. Ookami Dojo stelde daarom een corona-verantwoordelijke aan die toezicht hield tijdens alle trainingen. “Het was zoeken naar hoe we met zo weinig mogelijk risico op besmetting konden trainen”, vertelt Wendy, die de taak van coronaverantwoordelijke op zich nam. “We hebben ons als club goed laten adviseren. Een van onze ouders is arts en adviseerde ons qua preventie. Daarnaast nam zij ook de risicoanalyses voor onze trainingen voor haar rekening. We installeerden op al onze trainingslocaties een post met ontsmettingsmiddel en mondmaskers en voorzagen deze ook voor al onze lesgevers. Het is nog even hout vasthouden, maar tot nu toe wisten we te voorkomen dat er op de club besmettingen plaatsvonden!”
Of de karatekas nu ze terug binnen mogen sporten bang zijn? “Karatekas hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel”, is Sensei Jelle duidelijk. “We zorgen voor elkaar en dat is ook de hele voorbije periode zo geweest. Wie zich ziek voelde, bleef thuis en wie op school of het werk besmettingen had, melde dat steeds aan het bestuur. We vertrouwen er op dat onze leden dat blijven doen en dat is een hele geruststelling. We gaan nu keihard blijven werken en zorgen dat we klaar staan om het volgende seizoen, hopelijk coronavrij, te knallen!”

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder